Cześć wam wszystkim, jestem nowy na forum. Mam nadzieję że mi pomożecie bo ostatni raz daje szansę Linuxowi mam już go serdecznie dość. Od zawsze mialem z nim same problemy i przygody.
Zacznę od mojego najnowszego problemu, pomine póki co resztę.
Próbuje zainstalować go na starszym laptopie z procesorem i3 6006u , dysk SSD, 16,GB ram. Linux musi być postawiony obok windowsa. Wydzielilem mu odrębną partycje 100 Gb
Instalacja Ubuntu 22 i 24 kompletna porażka na starcie. Po prostu się zacina, kursor się kreci i nic się nie dzieję, najdalej udało mi się dojść do momentu wynoeu dysku i dupa... Po dwóch godzinach krecocego się kursora wyłączyłem komputer. Probowalem instalacje minimalne bez podłączenia do internetu, z internem, ż dodatkowymi sterownikami jak i bez nich
Na wszystkich opcjach to samo. ISO ściągane 20 razy z różnych stron. Nagrywałem z 50razy programami rufus, uneboitin, rufus ze sklepu store i parę innych.
Debian ..... 20 razy podchodziłem do instalacji już mam serdecznie dość... Wszystko idzie dobrze aż nagle instalacja tak jakby się kończy, zapala sie czarny ekran kursor miga po czym obraz zaczyna migotax. Ws5aiwj filmik do poglądu
https://www.veed.io/view/d57c2660-4289- ... anel=share
Proszę pomóżcie mi bo pilnie potrzebuję na dziś tego cholernego Debiana
Mam już dość :( Debian 12 instalacja
Re: Mam już dość :( Debian 12 instalacja
Jaka wersja windowsa ?
Jak wygląda rozkład partycji na dysku?
Jak wygląda rozkład partycji na dysku?
-
Winda 10
Dwie partycje
Dwie partycje
Jaki to model laptopa?
W jaki sposób wydzieliłes tą partycje?
chciałbym abys opisał co dokładnie robiłes, jak wydieliłes, jake informacje wczesniej zebrałes o dysku i istniejacych na nim partycjach...
Czy instalacja debiana dobiegła końca (zainstalowany grub) i problem jest po wyborze systemu. Czy też ten migocący ekran występuje na jakimś etapie instalacji? Na którym konkretnie?
Ewentualnie sprawdź. czy możesz do laptopa dołożyć drugi fysk. I na drugim dysku czystym spróbować zainstalować system.