[+] Nowa klawiatura, brak możliwo
[+] Nowa klawiatura, brak moŻliwości wyboru systemu - GRUB
Po 5 latach postanowiłem zmienić klawiaturę na nową, stara była podłączona do złącza PS/2 a nowa jest bezprzewodowa. Klawiatura jak i mysz działają pod Debianem ale klawiatura nie reaguje pod GRUB-em. Nie mam możliwości wybrania w programie rozruchowym Windowsa. Wiem, że jakbym zainstalował system od nowa to klawiatura by działała pod GRUB-em. Czy jest możliwość dodania, ustawienia klawiatury tak żeby klawiatura działała pod GRUB-em? Jeśli jest to proszę o pomoc, jakieś wskazówki.
Re: Nowa klawiatura, brak moŻliwości wyboru systemu - GRUB
Witaj!Wild pisze:Po 5 latach postanowiłem zmienić klawiaturę na nową, stara była podłączona do złącza PS/2 a nowa jest bezprzewodowa. Klawiatura jak i mysz działają pod Debianem ale klawiatura nie reaguje pod GRUB-em. Nie mam możliwości wybrania w programie rozruchowym Windowsa. Wiem, że jakbym zainstalował system od nowa to klawiatura by działała pod GRUB-em. Czy jest możliwość dodania, ustawienia klawiatury tak żeby klawiatura działała pod GRUB-em? Jeśli jest to proszę o pomoc, jakieś wskazówki.
Powinna działać bezproblemowo.
U mnie problemem była odległość między nadajnikiem a klawiaturą, po zbliżeniu (umiejscowienia) nadajnika klawiaturka i myszka firmy MS działajaca na porcie usb chodzi jak burza i nie sprawia problemu.
Moc nadajników jeżeli to radiówka jest mocno ograniczona i na zasięg wpływ mają wszelkie przeszkody przekonałem sie o tym przy wpisywaniu hasła! A później potestowałem różne ustawienia i odległości miedzy urządzeniami.
Pozdrowienia
Napisałem, że klawiatura działa pod Debianem, jak uruchomi się system. Klawiatura nie reaguje pod GRUBEM, nie mogę wybrać Windowsa. Pierwszym systemem do wyboru pod GRUBEM jest Linuks i z tego względu Debian uruchamia mi się, muszę nawet poczekać ok 5-6 sekund pod GrUBem (nie reaguje klawiatura na wciśnięcie ENTERA) aż zacznie ładować mi się Debian.