Logo Kubuntu na forach czyli jaki refer?
Logo Kubuntu na forach czyli jaki refer?
Kubuntu czy też zwykłe Ubuntu?
No tak... Czy jakieś forum odróżnia niebieskie logo Kubuntu od pomarańczowego Ubuntu? Lub np z myszką w środku Xbuntu?
No tak... Czy jakieś forum odróżnia niebieskie logo Kubuntu od pomarańczowego Ubuntu? Lub np z myszką w środku Xbuntu?
-
- Senior Member
-
- Senior Member
darkwater, nie istnieje możliwość odróżnienia Ubuntu od jakiegokolwiek (x)buntu w żaden sposób. Ubuntu w wersji bez środowiska graficznego przedstawia się jako ubuntu, Kubuntu również, Xubuntu także itd. Można powiedzieć jest jeden "system" i jest nim Ubuntu, które w swoich "pod"wersjach różni się zainstalowanym na nim środowiskiem.
Mam od roku zainstalowane Kubuntu (nigdy nie było tu Ubuntu i zmiany środowiska z Gnome na KDE) i sprawdzenie wersji systemu zwraca:
ewentualnie:
w zależności od tego, czego użyjemy (lsb_release czy cat /etc/issue)
Mam od roku zainstalowane Kubuntu (nigdy nie było tu Ubuntu i zmiany środowiska z Gnome na KDE) i sprawdzenie wersji systemu zwraca:
Kod: Zaznacz cały
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 9.10
Release: 9.10
Codename: karmic
Kod: Zaznacz cały
Ubuntu 9.10 \n \l
Panowie, pytanie brzmiało następująco:
Takie rozróżnienie dokonywane jest na podstawie informacji jakie wysyła przeglądarka. A przeglądarka Katiushy, w identyfikatorze zawiera ciąg Kubuntu. Nie widzę problemu aby forum rozpoznawało ten ciąg i podstawiało odpowiednią ikonę, tak samo jak rozpoznaje ciąg Debian w moim przypadku.Katiusha pisze:No tak... Czy jakieś forum odróżnia niebieskie logo Kubuntu od pomarańczowego Ubuntu? Lub np z myszką w środku Xbuntu?
Dokładnie. Teraz wpisałam sobie w ISP przeglądarki Gentoo i mimo, że pisze z Debiana to refer pokazuje inny system. ]darkwater[/b], "dopisać" do forum logo Kubuntu aby ją wyświetlało po wpisaniu w ISP Kubuntu.darkwater pisze:Takie rozróżnienie dokonywane jest na podstawie informacji jakie wysyła przeglądarka. A przeglądarka Katiushy, w identyfikatorze zawiera ciąg Kubuntu. Nie widzę problemu aby forum rozpoznawało ten ciąg i podstawiało odpowiednią ikonę, tak samo jak rozpoznaje ciąg Debian w moim przypadku.