Logo Kubuntu na forach czyli jaki refer?
Mnie na tym tak bardo znowu nie zależy, ale jeśli już komuś z Adminów by się chciało pogrzebać w silniku forum to ;-)
Po prostu ciekawiło mnie czy To forum rozróżnia wersje Ubuntu.
Np. wersje Windows też są nie rozróżnialne przez forum, nie ma znaczenia czy to Windows XP, Windows Vista czy Se7en refer jest taki sam.
Tylko Windows 95/98 ma inny z tego co wiem.
Po prostu ciekawiło mnie czy To forum rozróżnia wersje Ubuntu.
Np. wersje Windows też są nie rozróżnialne przez forum, nie ma znaczenia czy to Windows XP, Windows Vista czy Se7en refer jest taki sam.
Tylko Windows 95/98 ma inny z tego co wiem.
Kod: Zaznacz cały
lays, gwoli ścisłości, opcja ta w Operze jest "podpięta" jako ISP/ID.
Hardiel,
Czepiasz się kolego, dla samego czepiania. Dla użytkownika który chce aby "jego system" był na forum widziany jak "System by Kazio 2009" znaczenie ma to, gdzie znajdzie odpowiednią opcję, a nie proces negocjacji przeglądarki z serwerem WWW. A "specjaliści" i tak wiedzą o co chodzi, twoje przypomnienia są im zbędne.
Dziękuje za niezmiernie pouczający i merytoryczny post, postaram się wyciągnąć z niego pożyteczną naukę na przyszłość.
Czepiasz się kolego, dla samego czepiania. Dla użytkownika który chce aby "jego system" był na forum widziany jak "System by Kazio 2009" znaczenie ma to, gdzie znajdzie odpowiednią opcję, a nie proces negocjacji przeglądarki z serwerem WWW. A "specjaliści" i tak wiedzą o co chodzi, twoje przypomnienia są im zbędne.
Dziękuje za niezmiernie pouczający i merytoryczny post, postaram się wyciągnąć z niego pożyteczną naukę na przyszłość.
Nie zrozumiałeś mnie. KUnuntu nie jest standardową identyfikacją przeglądarki w tym sensie, że żadna przeglądarka zainstalowana z pakietów w Ubuntu nigdy nie będzie się identyfikować z "k" ani "x" na początku, bo twórcy dystrybucji nie rozrózniają wersji systemu na tym poziomie.darkwater pisze:giaur, Debian też nie jest, jak to nazywasz, standardowy. Jak widać nie przeszkadza to w jego umieszczeniu na forum.
W związku z tym nie licz na to, że jakikolwiek skrypt forum będzie mieć wbudowane to rozróżnienie tylko dla tej garstki ludzi, którzy sami sobie wymuszą taką konwencję i wpiszą własne "user agent" w konfiguracji przeglądarki.
giaur, rozumiem o co Ci chodzi, ale ja to sobie "tłumacze" trochę inaczej, po prostu przeglądarki rozróżniają tak jakby tylko "pień" systemu taki jak Debian, Ubuntu czy też Windows, a nie poszczególne gałęzie "wyrastające" z tego pnia np Kubuntu czy Xbuntu jak i Windows XP czy Vista.
Tak samo jakby teoretycznie Debian miał nazwy i loga systemu zależne od środowisk graficznych np. Kdebian (KDE) czy Gdebian (Gnome) :-D , to przeglądarka rozpoznawała by tylko "pień" systemu czyli Debiana i jego logo, a nie "gałązki" z pnia. ;-)
Tak samo jakby teoretycznie Debian miał nazwy i loga systemu zależne od środowisk graficznych np. Kdebian (KDE) czy Gdebian (Gnome) :-D , to przeglądarka rozpoznawała by tylko "pień" systemu czyli Debiana i jego logo, a nie "gałązki" z pnia. ;-)