Czas schodzi do zera i potem znów połączenie utracone i od nowa odliczanie. Linki sprawdzone przez przeglądarkę - działają. Zaobserwowałem w ustawieniach znak zakazu przy zakładce "internet i sieć"
Gdzie szukać rozwiązania?
[ Dodano: |12 Gru 2009|, 2009 20:30 ]
Sprawa jest poważniejsza, niż myślałem. Tucan i freerapid też nic nie pobierają....
iria, skąd u ciebie taka złośliwość? Czy "rapid" twoim zdaniem koniecznie oznacza "jumanie" filmów?
Swoją drogą u mnie FreeRapidDownloader też nie ma połączenia z siecią, Tucan za to działa ok (pyton). Wygląda to więc na jakiś problem z Javą, jeśli ktoś ma jakieś konstruktywne pomysły, proszę pisać.
iria, nie chciałbym robić OT, ale to forum dotyczące Debiana, czy też szerzej, komputerów, nie zaś miejsce gdzie szuka się porad etycznych czy moralnych. Nie chcesz, nie pomagaj, nikt cię nie zmusza. Co do powagi przedstawionego problemu, sprowadza się on do stwierdzenia że "coś" nie działa, i jako taki nie różni się zbytnio od niedziałającego mysql czy niewykrywanej karty sieciowej.
Zwróć uwagę że zasugerowałem iż może to być szerszy problem, związany z problemami dostępu do sieci programów napisanych w javie.