Serwer bazodanowy na Lennym -Putty si
Serwer bazodanowy na Lennym -Putty się łączy, WinSCP juŻ nie
Witam!
Mam postawiony serwer bazodanowy. Puttym spokojnie się z nim łącze na ksonfigurowanym porcie. Na tym samym porcie WinSCP niestety nie przechodzi autoryzacji. £ącze się na zasadzie "podaj login hasło" (bez kluczy RSA). Potrzebuję dostęp do plików, żeby odtwarzać pliki z backupem.
Najlepsze jest to, że dochodzi do wymiany login/hasło, po wpisaniu hasła serwer nie odpowiada.
Może popełniłem błędy konfiguracyjne? Jak potrzebujecie logów to piszcie - przeklepie z puttego
pozdrawiam!
Jarman
Mam postawiony serwer bazodanowy. Puttym spokojnie się z nim łącze na ksonfigurowanym porcie. Na tym samym porcie WinSCP niestety nie przechodzi autoryzacji. £ącze się na zasadzie "podaj login hasło" (bez kluczy RSA). Potrzebuję dostęp do plików, żeby odtwarzać pliki z backupem.
Najlepsze jest to, że dochodzi do wymiany login/hasło, po wpisaniu hasła serwer nie odpowiada.
Może popełniłem błędy konfiguracyjne? Jak potrzebujecie logów to piszcie - przeklepie z puttego
pozdrawiam!
Jarman
Wklej jednak wynik:
Kod: Zaznacz cały
iptables -L
Wkleję jak się dostanę do kompa, z którego będę mógł połączyć się z serwerem. Natomiast myślę, że najbardziej zastanawiający jest fakt, że PuTTY się łączy przez SSH, a WinSCP na tym samym porcie się już nie łączy. Poprawcie mnie jak się mylę, ale one powinny gadać na tym samym porcie prawda? No i oba chyba działają w oparciu o TCP a nie UDP?lessmian2 pisze:Wklej jednak wynik:Kod: Zaznacz cały
iptables -L
Kod: Zaznacz cały
pgtest:~# iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:1205
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt :p ostgresql
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:1205
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
Edycja:
Połączyłem się z serwerem z domu i Winscp zadziałało. £ącząc się z sieci lokalnej nie działa.