[SOLVED] B
¦ciągnąłem. Spróbowałem zainstalować na qemu. Po wystąpieniu błędu przełączyłem na czwartą konsolę. Odczytałem komunikat, sprawdziłem bugi paczki debootstrap. Dowiedziałem się, że Lenny został do niej dodany dopiero 10. kwietnia (patrz #418600). Uaktualniona paczka wchodzi do testing dzisiaj, więc prawdopodobnie jutro problem powinien przestać istnieć.
dla wszystkich, którzy nie mogą zainstalować Debiana z powodu debootstrapa:
wchodzimy podczas instalacji w Uruchom powłokę i wydajemy:
wchodzimy podczas instalacji w Uruchom powłokę i wydajemy:
dalej leci już gut, testowałem u siebie i działafunkymokey pisze:cp /usr/lib/debootstrap/scripts/etch /usr/lib/debootstrap/scripts/lenny
chmod +x /usr/lib/debootstrap/scripts/lenny
jak to zrobię to debian się zainstaluje :?:karolp pisze:dla wszystkich, którzy nie mogą zainstalować Debiana z powodu debootstrapa:
gdzie to jest :?:karolp pisze:wchodzimy podczas instalacji w Uruchom powłokę
Mam próbować drugi raz instalować debiana :?:
EDIT: No więc chyba spróbuję
EDIT 2: Specjalnie usunałem mojego posta żeby widać było że z debiana :-D
Witam
Właśnie przed chwilką skończyłem instalować Debiana. Również przytrafił mi się ten sam problem. Na szczęście podane rozwiązanie okazało się skuteczne. Tak z czystej ciekawości chciałem się zapytać czym jest ten cały debootstrap. I dlaczego skopiowanie skryptu z wydania stabilnego i zamiana jego nazwy na 'lenny' pomogła?
Pozdrawiam.
Właśnie przed chwilką skończyłem instalować Debiana. Również przytrafił mi się ten sam problem. Na szczęście podane rozwiązanie okazało się skuteczne. Tak z czystej ciekawości chciałem się zapytać czym jest ten cały debootstrap. I dlaczego skopiowanie skryptu z wydania stabilnego i zamiana jego nazwy na 'lenny' pomogła?
Pozdrawiam.