[+] nie mog
[+] nie mogę rozpakować archiwum
Witam.
Mam film podzielony na części, każda cześć to archiwum rar, jest ich około 20. Kiedy otworze dowolny plik, pokazuje mi, że jest w nim konkretny film, kiedy chcę go rozpakować tworzy mi pusty folder i tyle. Pod Windowsem rozpakowywałem zawsze jeden plik rar i całość mi się rozpakowywała. Czy tutaj trzeba to jakoś inaczej robić?
Mam film podzielony na części, każda cześć to archiwum rar, jest ich około 20. Kiedy otworze dowolny plik, pokazuje mi, że jest w nim konkretny film, kiedy chcę go rozpakować tworzy mi pusty folder i tyle. Pod Windowsem rozpakowywałem zawsze jeden plik rar i całość mi się rozpakowywała. Czy tutaj trzeba to jakoś inaczej robić?
Zainstaluj sobie 7zip i odpal taką komendą
Powinno pomóc.
Kod: Zaznacz cały
7z -x /sciezka_do_archiwum.rar /sciezka_miejsca_docelowego
Nie zapomnij o wtyczce rar do p7zip.
ilin@debian ~ % dpkg -l | grep 7z
ii lzma 4.43-14 Compression method of 7z format in 7-Zip program
ii p7zip-full 4.58~dfsg.1-1 7z and 7za file archivers with high compression ratio
ii p7zip-rar 4.58~ds.1-1 non-free rar module for p7zip
Kiedy podaje ścieżkę z folderem docelowym wypisuje mi błąd Kiedy nie podaje folderu docelowego program informuje, że pomyślnie wypakował plik ale tego pliku nigdzie nie ma.
Incorrect command line
Przepraszam, mój błąd. Tak będzie dobrze:
Zawsze możesz zainstalować GUI.
7z -x /sciezka_do_archiwum.rar -o/sciezka_miejsca_docelowego
napisz po kolei co i jak robisz...
możesz też dać:
możesz też dać:
#aptitude install unrar
$man unrar
Dziękuję, zadziałałoTomeku pisze:Przepraszam, mój błąd. Tak będzie dobrze:Zawsze możesz zainstalować GUI.Kod: Zaznacz cały
7z -x /sciezka_do_archiwum.rar -o/sciezka_miejsca_docelowego
azi, forum wypadałoby trochę wcześniej przejrzeć.
http://debian.linux.pl/threads/7453-W-j ... light=7zip
http://debian.linux.pl/threads/7453-W-j ... light=7zip
Ja do rozpakowywania rara podzielonego na części używam polecenia ,,unrar e'' ścieżka do pierwszego elementu np.:
unrar e /home/user/xxx.00rar