jeśli wkomilowałeś te moduły do jądra bezpośrednio to ci ich nie wyświetli, daj je jako moduły, a nie wrzucaj do jądra a później próbuj modprobe, ale jeśli będą jako moduły to powinno je załadować na starcie systemu
no dobrze ale wkompilowałeś moduł go jądra na stałe, a chodzi o to aby był jako moduł a nie na stałe w jądrze (gwiazdka przy module w xconfig) bo jeśli to jest w jądrze na stałe to nic ci z tego nie wyjdzie, można tak zrobić ale wtedy trzeba jądro uruchamiać z parametrem a jak dasz to jako zwykły moduł to powinno być tak jak w poprzedniej wersji jądra
Aaaaa zirytowałem się i zahaszowałem dwa pozostałe wpisy dla lilo tym samym zostawiając ten ktory chcialem aby startował i jest okay . Moze troche ryzykuje bo pozbawiam sie awaryjnego startu w razie w ale okay Teraz co mnie dziwi to tylko to, że przy starcie jak mialem wszystkie trzy wpisy dla lilo aktywne nie mialem prawa wyboru, ta czerwona tabela )))
teraz widzę że w profilu masz wpisanego Wood'yego, serio z niego korzystasz?? przecież to już wykopalisko
no chyba że jest to serwer, który został postawiony za czasów Wood'yego i do tej pory spełnia swoje zadania, ale jeśli to jest desktop to proponuję go uaktualnić.
Jest to serwer, ale stawiany w tej chwili Wiem ze staroć ale takiego miałem pod ręką. Poraz pierwszy się stykam z Debianem, a więc jesli z nim przejde przez to wszystko i serwerek zadziała jak powinien to wtedy postawie drugi już na znacznie nowszej wersji. Taka praktyka
[quote="beel"]Poraz pierwszy się stykam z Debianem, a więc jesli z nim przejde przez to wszystko i serwerek zadziała jak powinien to wtedy postawie drugi już na znacznie nowszej wersji. Taka praktyka ]
Ale możesz już mieć problem z wieloma rzeczami (nawet z bardzo wieloma), więc polecam instalację co najwyżej sarge (są już gotowe poradniki do niego odnośnie stawiania serwera).