Bo pewnie w czasie gdy instalowales inna byla sytuacja w pakietach, teraz jest już KDE 4.4.2. Pytanie do użytkowników nowej wersji: jak zlikwidowac tą pogrubioną czcionkę w Widoku katalog na pulpicie, strasznie mnie to drażni... chce mieć taką jaka była w KDE4 (nie pogrubioną)
shevchenko1987 pisze:Mówisz o tym?-->> Obraz <<-- Mnie też się "po staremu" bardziej podobało. Nie dali nam wyboru, bo oni wiedzą co jest dla nas lepsze
Tak, mówię dokładnie o tym... trochę mnie dziwią takie praktyki, moim zdaniem czcionkę powinno się ustawiać w konfiguracji. No i przedtem pasek tytułowy odróżniał sie od reszty plasmoidu, moim zdaniem lepiej to wyglądało niż teraz.
fnmirk pisze: Masz wybór. Przyłącz się do ekipy pracującej nad rozwojem KDE.
Ja chętnie bym poprawił niedoróbki w tłumaczeniu, na przykład NetworkManager działa (w końcu!), ale jest w całości po angielsku. Pytanie tylko czy da się bez rekompilacji?
Tak ale i tak pasek tytułowy się nie odróżnia od reszty i tekst jest na środku. Zaiste, gdyby tylko mi się chciało i bym miał na to czas, to bym zrobił łatkę, która by dodawała możliwość konfiguracji tych rzeczy w ustawieniach plasmoidu. Tak samo lancelota spsuli - po kiego pasek wyszukiwania w menu ma białe tło? Nie mogę tego pojąć...
Tak używam to KDE 4.4.2 od 2 dni i mam wrażenie, że niestety działa znacznie wolniej niż 4.3.4
Problem też jest z integracją GTK z nowym stylem, przez te gradienty (tło nie zlewa się idealnie z obramowaniem okna). Wtyczka fsrunner przestała działać w krunner (tzn. działa, ale powoduje jego wywalanie się).