KDE4 dostępne w Sidzie
Ja już przeszedłem na KDE 4.4.2. Niektóre programy, które miałem wcześniej zainstalowane z experimental'a musiałem wywalić. A następnie masakra z zależnościami, chciało mi połowę programów wywalić.
Co do KDE 4.4 to polska lokalizacja kuleje, ale poza tym to widzę parę plusów, np. przeglądarka Konqueror lepiej zachowuje się na niektórych stronach internetowych.
Aktualizowałem najpierw Qt, potem dopiero KDE, bawiłem się gdzieś godzinkę w rozwiązywanie konfliktów. Ale obyło się bez odinstalowywania połowy programów.
Co do KDE 4.4 to polska lokalizacja kuleje, ale poza tym to widzę parę plusów, np. przeglądarka Konqueror lepiej zachowuje się na niektórych stronach internetowych.
Aktualizowałem najpierw Qt, potem dopiero KDE, bawiłem się gdzieś godzinkę w rozwiązywanie konfliktów. Ale obyło się bez odinstalowywania połowy programów.
W jakim sensie kuleje? Masz zainstalowaną paczkękrazy pisze:Co do KDE 4.4 to polska lokalizacja kuleje, ale poza tym to widzę parę plusów, np. przeglądarka Konqueror lepiej zachowuje się na niektórych stronach internetowych.
Kod: Zaznacz cały
kde-l10n-pl (4:4.4.2-1)
Tomeku pisze:W jakim sensie kuleje? Masz zainstalowaną paczkę?Kod: Zaznacz cały
kde-l10n-pl (4:4.4.2-1)
W chwili gdy instalowałem KDE 4.4 to jeszcze nie było tej paczki.
Jakby kogoś ciekawiła informacja, kiedy KDE SC 4.4 trafi do Sida - http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugrepor ... =570360#47
Z tego co czytałem na grupie mailingowej debian-kde deweloperzy nadal chcą dodać KDE 4.4 do Squeeze. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem i jutro zostanie wydane KDE 4.4.3, to za ~tydzień powinny trafić pakiety do Sida. Od tego czasu jakieś półtora miesiąca i KDE 4.4 będzie w Squeeze. Oby zdążyli przez zamrożeniem testinga.