Debian Portal

Ogólne pytania dotyczące systemu
giaur
Member

Post autor: giaur »

Z całym szacunkiem panowie, ale minęło 3 lata i dalej nie wiecie na czym stoicie, a portalu jak nie było tak nie ma....
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

giaur, praktycznie to nie ma przeszkód technicznych. Jest działający szablon Wiki. Jest miejsce. Jednak portal to odpowiedzialność i systematycznie poświęcony czas. W przypadku portalu nie da się przepuścić jakiejś informacji istotnej dla Debiana. Należy go mieć w stanie ciągle aktualnym. Nie da się go prowadzić z doskoku. Byłbyś zainteresowany zająć się koordynacją?
giaur
Member

Ja raczej nie mam jak, brak czasu niestety.
fnmirk
Senior Member

giaur pisze:brak czasu niestety.
Tak wygląda sprawa portalu. Po prostu brak chętnych i mogących podołać czasowo odpowiedzialności.
bartek
Beginner

Post autor: bartek »

Jakiś czas temu wróciłem do tworzenia portalu oraz upgradu silnika forum. W tym momencie można powiedzieć, że większość funkcjonalności jest już zrealizowana. Jak będę mógł oszacować ile jeszcze czasu potrzebuje do migracji podam konkretną datę i zrobimy wielkie odliczanie ;-)

Osoby, które są zainteresowane pomocą przy rozwoju portalu bądź forum proszę, o kontakt na jabberze ewentualnie mail.
grip

Post autor: grip »

A co portal dałby takiego czego nie daje forum? :)
giaur
Member

Kolejne pół roku. Niedługo stuknie 4 lata a portalu ciągle nie widzę
fnmirk
Senior Member

A to co teraz mamy to jakbyś nazwał? Cały czas się rozwija? Zaproponuj coś oprócz tego co już mamy.
Awatar użytkownika
krewetki

Sztuka dla sztuki

Post autor: krewetki »

Jak zaproponowałem dodanie jakichś wyjaśnień która opcja jest do czego i jak ją stosować, albo np. że kolor zielony jest zastrzeżony do moderacji (intuicyjnie: zielony kolor oznaczacza, że coś jest nie tak, a czerwony oznacza, że wszystko OK)., to mnie fnmirk na privie zj***, że przesadzam. Albo to tłumaczenie na siłę wszystkiego co tylko się da, a jak się nie da, to też tłumaczenie. Albo wmawianie mi, że poprawna wymowa, a więc i pisownia angielskiego słowa "manager" to menEdżer, zamiast - poprawnie - menYdżer [mæn.ɪ.dʒər] http://dictionary.cambridge.org/diction ... sh/manager.

To samo z ankietami i zaawansowanym formatowaniem: niby jest, ale nie wolno z tego korzystać. To po co jest? W profilu jest opcja pisania artykułów. No to piszę, a potem się okazuje, że nie mogę dodać, bo nie każdy może (o czym wie tylko administrator). To po co taka opcja w każdym profilu? Albo dlaczego tego nie ma nigdzie napisanego?

A na koniec ten komunikat: "krewetki chcesz nam pomóc w rozwoju Portalu? zapraszamy do tematu". Znaczy się co KUNKRETNIE mam zrobić?
fnmirk
Senior Member

krewetki, Twój post w tym temacie jest czasowo ukryty.
ODPOWIEDZ