bluetooth - przegl

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
Pakos
Beginner

bluetooth - przeglądanie plików na telefonie/gnome

Post autor: Pakos »

Korzystam z wersji gnome-core więc pewnie brakuje mi jakiejś paczki. Do obsługi bluetooth zainstalowałem gnome-bluetooth i w zasadzie wszystko śmiga, problem jedynie pojawia się gdy chcę przeglądać pliki na jakimś urządzeniu bądź też przesłać plik z urządzenia na komputer. Nic się wtedy nie dzieje. Oczywiście chodzi mi o opcję prawo kliku na ikonie bluetooth -> wyślij plik a nie np. w terminalu.

Dodane:
Żadnych pomysłów, żadnego rozwiązania póki co nie znalazłem.
robak

Post autor: robak »

Zerknij na ponizsze paczki z indeksem i:

Kod: Zaznacz cały

i   bluetooth                                              - Bluetooth support                                               
i   gnome-bluetooth                                        - GNOME Bluetooth tools                                           
p   gpe-bluetooth                                          - Bluetooth connectivity tool for GPE                             
p   libbluetooth-dev                                       - Development files for using the BlueZ Linux Bluetooth library   
i A libbluetooth2                                          - Library to use the BlueZ Linux Bluetooth stack                  
i A libbluetooth3                                          - Library to use the BlueZ Linux Bluetooth stack                  
v   libbluetooth3-dev                                      -                                                                 
p   libgnome-bluetooth-dev                                 - GNOME Bluetooth tools - support library development files       
c   libgnome-bluetooth2                                    - GNOME Bluetooth tools - support library                         
i A libgnome-bluetooth7                                    - GNOME Bluetooth tools - support library                         
v   libgnome-bluetooth7-dev                                -                                                                 
p   libmultisync-plugin-irmc-bluetooth                     - Adds Bluetooth support to the IrMC plugin                       
p   libnet-bluetooth-perl                                  - Perl Bluetooth interface                                        
p   pulseaudio-module-bluetooth                            - Bluetooth module for PulseAudio sound server                    
p   pulseaudio-module-bluetooth-dbg                        - Bluetooth module for PulseAudio sound server                    
v   python-bluetooth                                       -                                                                 
p   synce-hal-bluetooth                                    - Bluetooth connection infrastructure for synce-hal
Awatar użytkownika
Pakos
Beginner

Mam je zainstalowane.

W opcjach bluetooth jak klikam na ,,receive files'' pokazuje się takie coś:

Kod: Zaznacz cały

Personal file sharing program might not be installed
MariMigu

Post autor: MariMigu »

Niedawno zajmowałem się połączeniem mojej E51 z Debianem Squeeze. Usunąłem sam pakiet gnome-bluetooth a zainstalowałem blueman. Połączenie działa doskonale. Rozwiązanie było na tym forum. Możesz spróbować.
Awatar użytkownika
Pakos
Beginner

Niejako sobie poradziłem, to paczka gnome-user-share, teraz wysyłanie/odbieranie działa ale z kolei denerwuje mnie ta informacja w nautilusie w katalogu ,,Downloads'':

[ATTACH]3791[/ATTACH]

da się ją jakoś wyłączyć?

Dodane:
Żadnych pomysłów?

Dodane:
Nadal nikt nie ma pomysłu jak się tego pozbyć?
Załączniki
2010-06-08-185927_4.png
db
Beginner

Post autor: db »

ODPOWIEDZ