Wybory - na kogo tu g

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
Redhead
Junior Member

Post autor: Redhead »

robero pisze:Zapytam jeszcze dlaczego od kilku dni o głosy dla Cioty walczy sam Tusk rękami i nogami i
Ty chyba nie dorosłeś do rozmowy, skoro na początku juz obrażasz totolnie nieznanych ci ludzi! Daruj sobie osobiste wycieczki i teksty wzięte z podwórka.
Awatar użytkownika
grzesiek
Junior Member

Post autor: grzesiek »

AdeBe pisze:...Jeśli podoba Ci się kierunek w którym idą rządy PO (kierunek, nie styl) ...

... A za kilka lat będzie można ich swobodnie osądzić...
:) Już to widzę jak ich rozliczymy co do grosza hehe

Też głosowałem na Komorowskiego i ponownie to zrobię ale tylko dlatego, że tak naprawdę to nie głosuję na niego tylko przeciw Kaczyńskiemu. Nieważny głos nie nie zmniejsza wyniku Kaczyńskiego w stosunku do rywala.

Jak wspominałem polityką się nie interesuje i TV zazwyczaj nie oglądam, ale z tego, co do mnie dociera, to zmiany wprowadzane przez obecny rząd, czyli PO bardziej wynikają z wytycznych UE.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Panie i panowie, można kogoś nie pochwalać i się z nim nie zgadzać ale obrażanie jest nie na miejscu. Proszę bez ciosów poniżej pasa.
mlodir

Post autor: mlodir »

PO chce Polski liberalnej. Jak mówi wikipedia:
...liberalizm odwołuje się do indywidualizmu, stawia wyżej prawa jednostki niż znaczenie wspólnoty...
Do czego to prowadzi, widzimy na przykładzie np. Grecji. Kilku cwaniaków dorwie się do władzy zarabiają niebotyczne sumy w irracjonalnie krótkim czasie. Ten kolos na glinianych nogach musi kiedyś po prostu upaść. Jeżeli jesteś bogaty i pewnie się czujesz, to daj szanse PO, ale spodziewaj się też konsekwencji. Ja dziękuje za liberalizm.
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

mlodir, nie słyszałeś o co prosimy? Bez przekleństw i obrażania.
A z postu wyczuwam pewną nutkę anarchizmu. Nie martw się, większość kiedyś na to chorowała i z wiekiem samo przechodzi :-)
mlodir

Post autor: mlodir »

anarchizmu? Nigdy przez to nie przechodziłem i mam nadzieję, że nie będę. Nie wiem co zasugerowało Ci w mojej wypowiedzi anarchizm. Sprzeciw przeciw liberalizmowi nie jest przecież sprzeciwem wobec wszelakiemu rodzajowi władzy. Chodzi mi tylko o to, że w takim przypadku faworyzuje się jednostkę, która ma dostęp do władzy. Teoretycznie liberalizm jest piękny, bo każdy ma równe szanse i teoretycznie wszyscy mają takie same możliwości. Niestety tylko teoretycznie.
pyrion

Post autor: pyrion »

Równe szanse i takie same możliwości to domena socjalizmu. Poza tym gdzie ty w Grecji widzisz liberalizm?
kaworu

Post autor: kaworu »

Każdy (oczywiście prawie każdy) ustrój polityczny wygląda ładnie w teorii ale zawsze znajdzie się słabe ogniwo... człowiek, który będzie robił pod siebie zamiast trzymać się założeń ustroju.
rysic
Beginner

Post autor: rysic »

W pierwszej turze był Grzesiu... jedyny sensowny kandydat w tych wyborach moim zdaniem i do tego ma ładną żonę, więc nie musielibyśmy się wstydzić na arenie międzynarodowej.
Niestety w drugiej turze, wybór polega na wyborze mniejszego zła... Nie podoba mi się Komorowski na prezydenta, bo nie prezentuje sobą nic nadzwyczajnego, ale z Kaczyńskim będzie to samo co wcześniej - pokaz kompleksów, wrogość do Rosjan itd. Boję się tylko, że mohery będą bardziej zorganizowane i wybiorą Kaczyńskiego. Najśmieszniejsze jest tylko to, że Kaczyńskiemu przypisuje się wszystko co tyczyło się jego brata.
Awatar użytkownika
Tomasz Dratewka

Post autor: Tomasz Dratewka »

A ja Wam powiem tak: głosuję przeciw Komorowskiemu. Nie zgadzam się na jednopartyjność. Wtedy można przeforsować każdą ustawę a to dobre nie jest. Przykład? Prosze bardzo: http://wolnemedia.net/?p=22294 Nie, nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego, podobnie jak nie jestem zwolennikiem Komorowskiego. W I turze głosowałem na Korwina-Mikkego.
Zablokowany