[+] Atak o mocy 2,5 Gbit? Możliwe?

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Awatar użytkownika
timor
Beginner

Post autor: timor »

Wylewny jak zawsze... ;)
Awatar użytkownika
adasiek_j
Beginner

Post autor: adasiek_j »

vimoco, tyle szumu narobiłeś, ludzie starali się pomóc, a nawet nie chcesz się przyznać, jakiego dziwoląga ubiłeś?

Adam
Awatar użytkownika
Katiusha
Beginner

Post autor: Katiusha »

adasiek_j pisze:vimoco, tyle szumu narobiłeś, ludzie starali się pomóc, a nawet nie chcesz się przyznać, jakiego dziwoląga ubiłeś?
I właśnie dlatego między innymi (brak odpowiedzi na porady, a po rozwiązaniu problemu słowa dziękuje - przecież mi się pomoc należy!) zastanawiam się od jakiegoś czasu czy warto pomagać "niedzielnym" użytkownikom Debiana z kilkoma postami na forum...
Egoizm, zero kultury i postawa roszczeniowa.
Awatar użytkownika
vimoco

Post autor: vimoco »

Wydawało mi się, że ubiłem, jednak nie ubiłem dalej były ataki, jednak przeszukałem wszystko na serwerze i znalazłem pliczek, który takie ataki robił, po usunięciu go wszystko działa.

Dziękuję.
Awatar użytkownika
adasiek_j
Beginner

Post autor: adasiek_j »

vimoco, myślę, że po takich szczegółach, jakie podajesz, to jak będziesz miał kolejny problem, to baaardzo dokładnie ci tu pomożemy.

Adam
Awatar użytkownika
lolleq
Beginner

Post autor: lolleq »

Pliczek robił ataki, co się czepiacie - przecież wszystko jest wyjaśnione ;)
dhapollo
Beginner

Post autor: dhapollo »

Witam.

Jak widać po moich postach jestem "nowy" ale jak czytam takie odpowiedzi to aż mnie "coś" trafia. Podane rozwiązanie problemu jest naprawdę super na pewno mi pomoże jak będę miał podobny problem.
vimoco pisze:Wydawało mi się, że ubiłem, jednak nie ubiłem dalej były ataki, jednak przeszukałem wszystko na serwerze i znalazłem pliczek, który takie ataki robił, po usunięciu go wszystko działa.
Starsi użytkownicy forum mają rację, wystarczy podać jaki plik i gdzie go znaleźć, to jest zaledwie jedna linijka więcej do napisania. Moim skromnym zdaniem na forum powinny być podane konkrety, ale może się nie znam w końcu jestem "nowy"?
Awatar użytkownika
grzesiek
Junior Member

Post autor: grzesiek »

@db już dawno powiedział o co chodzi, pewnie ma wykupiony wirtualny host i widzi różne rzeczy hehehe
Awatar użytkownika
Bastian
Member

Post autor: Bastian »

Ja jestem ciekaw skąd ten "pliczek" się wziął w twoim systemie. Podziw budzi, brak u Ciebie dociekliwości..."usunąłem i już". Dodam, że takie pliczki z reguły są efektem poważniejszego włamania.
ODPOWIEDZ