Kopiowanie plików pomi
Kopiowanie plików pomiędzy serwerami
Witam.
Potrzebuję skopiować 130 GB danych z jednego serwera na drugi. Scp próbowałem i bardzo kiepskie to jest, co prawda kopiuje, ale z małą prędkością (1/10 możliwości serwera). Czy można to zrobić jakoś inaczej, jakieś menadżery są, czy coś, które umożliwią zrobienie tego łatwo, szybko i przyjemnie?
Potrzebuję skopiować 130 GB danych z jednego serwera na drugi. Scp próbowałem i bardzo kiepskie to jest, co prawda kopiuje, ale z małą prędkością (1/10 możliwości serwera). Czy można to zrobić jakoś inaczej, jakieś menadżery są, czy coś, które umożliwią zrobienie tego łatwo, szybko i przyjemnie?
Spróbuj
Kod: Zaznacz cały
man rsync
A co go google wyłączyli żeby sprawdzić co to jest FXP i ewentualnie poszukać jakiś programów ? Ehh pod windowsa możesz użyć FlashFXP, a pod linuxa np http://iglooftp.com/unix/ (ale tego nie testowałem)
Nie oto chodzi. Słuchajcie, znalazłem już program, a mianowicie zdaje się nasz polski SmartFtp, który jest genialnym programem i umożliwia kopiowanie miedzy serwerami łatwo szybko i przyjemnie. Z tym że jak próbuję skopiować jakieś pliki to wyskakuje:
Wszystko fajnie, czyli mam gdzieś zablokowany dostęp. Odblokowałem wszystkie katalogi w drzewie, jakie biorą udział w kopiowaniu (777). Wyłączyłem firewalla i nawet jak połączenie ustanawiam przez ssh, miedzy nimi, to i tak nie można nic skopiować. Jakieś pomysły?
permision denied/no such file or directory
A nie możesz po prostu zrobić tak:
I poleci, a jak nie to będzie wiadomo o co chodzi, a nie tam coś wyklikasz i bądź tu mądry
ncftpput -u <uzytkownik> -p <haslo> -R /ścieżka/do/zrzutu/na/zdalnym /ścieżka/do/danych/na/wysyłającym