Serwer Dedykowany w domu - internet, od którego dostawcy?
Serwer Dedykowany w domu - internet, od którego dostawcy?
Witam.
Chcę uruchomić sobie serwer dedykowany na potrzeby gry i zastanawiam się od jakiego dostawcy internet będzie najlepszy. Wiem, że neostrada ma przy mniejszych prędkościach słabe wysyłanie, dlatego zastanawiam się nad internetem w UPC. Co sądzicie, od którego dostawcy internet?
Chcę uruchomić sobie serwer dedykowany na potrzeby gry i zastanawiam się od jakiego dostawcy internet będzie najlepszy. Wiem, że neostrada ma przy mniejszych prędkościach słabe wysyłanie, dlatego zastanawiam się nad internetem w UPC. Co sądzicie, od którego dostawcy internet?
- xmaster
- Junior Member
Nie kumam Cię chłopie. W pierwszym poście wymieniasz UPC jako ewentualnego dostawcę a teraz piszesz, że w Twoim mieście jednak ich nie ma.MacFlay pisze:Tylko jest ten ból że z UPC jest u mnie kłopot. Choć w Dzierżoniowie niby jest to już w Kłodzku niby nie. No i UPC ma stałe IP chyba a TP I Netia zmienne .
Zdecyduj się. Jeśli masz dostępną TYLKO Telekomunikację Polską to temat uważam za zamknięty, bo nie masz innego wyjścia tylko podłączyć się do nich.
Najpierw sprawdź kto może zostać Twoim ISP*, zrób sobie w jakimś arkuszu kalkulacyjnym tabelkę i porównaj dostępne pakiety, ja zawsze tak robię
ISP - w wolnym tłumaczeniu, dostawca usług internetowych.
Kurde, nawet jakbym chciał, to nie potrafiłbym napisać takiego tasiemca. Wstaw tam kilka przecinków i kropek, to może to zdanie będzie się dało przeczytać i zrozumieć za pierwszym razem.MacFlay pisze:Napisałem UPC bo zasugerowałem się Dzierżoniowem ale w efekcie jak zagłębiłem się w tym to wyszło jak wyszło choć wiesz skoro Kłodzko Powiat to prędzej powinien mieć taką usługę ale teraz jak z IP Neostrada ma zmienny jak zrobi by podpiąć pod nią domenę