IceWeasel
Niby dlaczego lekka przesada?
Na forum zaglądają ludzie różnych poglądów, upodobań, zainteresowań.
Więc skoro obrazowo jakieś porównanie/przykład można przedstawić inaczej, aby kogoś naprowadzić jak to wygląda, do czego coś jest podobne, to dlaczego takiego porównania nie zastosować? Można w ten sposób pomóc innym.
Na forum zaglądają ludzie różnych poglądów, upodobań, zainteresowań.
Więc skoro obrazowo jakieś porównanie/przykład można przedstawić inaczej, aby kogoś naprowadzić jak to wygląda, do czego coś jest podobne, to dlaczego takiego porównania nie zastosować? Można w ten sposób pomóc innym.
Shiruya pisze:Witam, mam mały problem ze spolszczeniem iceweasela... ¦ciągnęłam sobie ze strony mozilli polski słownik, zmieniłam wpis w about:config na pl , w preferences też ustawiłam na pl , zrestartowałam iceweasela , a mimo to wciąż mam wszystko po angielsku... Co jeszcze trzeba zrobić?
musisz doinstalować paczkę z polską wersję językową:
Kod: Zaznacz cały
aptitude install iceweasel-l10n-pl
aloha
-
Może zmień ustawienia na standardowe?
Kod: Zaznacz cały
mv ~/.mozilla ~/Desktop
Witam wszystkich. Mam problem z ustawieniem sprawdzania polskiej pisowni. Mój IceWeasel był od początku po polsku (menu i te rzeczy). ¦ciągnąłem słownik ze stron FireFoxa, zainstalowałem, w preferencjach mam w dziale języki polski na szczycie listy. Nie bardzo wiem co jeszcze mam zrobić, żeby uaktywnić słownik.
W narzędzia/dodatki opcja preferencje przy słowniku jest nieaktywna. Jest za to opcja "wyłącz", czyli tak jakby słownik był już włączony. A nie działa. Bardzo byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki co robić.
W narzędzia/dodatki opcja preferencje przy słowniku jest nieaktywna. Jest za to opcja "wyłącz", czyli tak jakby słownik był już włączony. A nie działa. Bardzo byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki co robić.
myspell-pl jest już w najnowszej wersji- cytat z konsoli. Jeszcze próbowałem po raz kolejny zainstalować ten słownik, resetowałem kompa po instalce, pousuwałem z preferencji inne języki poza polskim i ciągle nic
Coś mama pecha do tego linuxa, bo odląd się przesiadłem z windowsów ciągle mi coś nie chce działać... masakra.
Coś mama pecha do tego linuxa, bo odląd się przesiadłem z windowsów ciągle mi coś nie chce działać... masakra.