Debian - jak lepiej
Debian - jak lepiej
Witam.
Mam zamiar przejść na Linuksa i mam pytanie, czy lepiej od razu zainstalować Debiana jako główny system, czy może najpierw sprawdzić na wirtualnej maszynie z Debianem i go poznać?
Jeszcze jedno, jak mam pobrać Debiana to jest np. alpha, amd itp. to co wybrać?
Mam zamiar przejść na Linuksa i mam pytanie, czy lepiej od razu zainstalować Debiana jako główny system, czy może najpierw sprawdzić na wirtualnej maszynie z Debianem i go poznać?
Jeszcze jedno, jak mam pobrać Debiana to jest np. alpha, amd itp. to co wybrać?
jeśli chcesz zrobić multibooting to jako świeżak możesz sobie nie poradzić. Zainstaluj lepiej linuxa na vb poćwicz i jak zdecydujesz, że nadaje się jako główny system to go zainstalujesz, jak już będziesz coś umiał. Bo może się zdarzyć tak , że parę dni po zainstalowaniu nie wytrzymasz i będziesz chciał wrócić do poprzedniego systemu. A tak to wszystko odbędzie się bezboleśnie ( skasujesz obraz z vb i będzie ok
Ja na początku jak zmieniałem z Windowsa na Linuksa to nie mogłem się przyzwyczaić, co chwilę wracałem na Windowsa, ale w końcu postanowiłem powiedzieć stop wystarczy tego dobrego z Windowsem, miałem go już dosyć. I od kwietnia używam Linuksa na laptopie, Ubuntu na serwerze tylko i wyłącznie Debian Lenny.