Xmms2 problem
-
Xmms2 problem
a mianowicie tak zainstalowalem za posrednictwem synaptica xmms2 ale .. gdy w yakutake hm consoli wpisuje xmms2 wywala mi blad ze nie moze utworzyc pliku config .. sprobowalem z poziomu root dalej nic to samo przez dodanie polecenia do menu i otwaarcie jako inny user czyli root dalej lipa .. sprawdzilem uprawnienia dla wszsytkich plikow znalezionych z xmms2 i wszystkie sa oki na root wiec sam nie wiem co dalej nie moge uzywac amaroka bo strasznie zamula mi kompa a xmms nie spelnia moich wymagan
Mhn - nawet nie wiedziałem, że jest xmms2....a mianowicie tak zainstalowalem za posrednictwem synaptica xmms2 ale .. gdy w yakutake hm consoli wpisuje xmms2 wywala mi blad ze nie moze utworzyc pliku config .. sprobowalem z poziomu root dalej nic to samo przez dodanie polecenia do menu i otwaarcie jako inny user czyli root dalej lipa .. sprawdzilem uprawnienia dla wszsytkich plikow znalezionych z xmms2 i wszystkie sa oki na root wiec sam nie wiem co dalej nie moge uzywac amaroka bo strasznie zamula mi kompa a xmms nie spelnia moich wymagan
Skoro pisze, że nie może utworzyć pliku config to czemu Ty byś nie mógł go stworzyć ;-) Tylko najpierw by się trzeba dowiedzieć co taki plik ma zawierać....Ja jutro powinienem mieć już kompa i wtedy bym mógł zainstalować xmms2 i pokazać Ci zawartość pliku config lub powiedzieć jak ja go instalowałem itp. Ale to dopiero jutro :-/
Można by ściągnąć xmms2 nie przez apt ale jako zwyky plik/archiwum i wtedy spróbować zainstalować ;-)
Ja osobiście używam xmms i jak dla mnie jest ok.
Pozdro!
Re: Xmms2 problem
Mnie po uruchomieniu xmms2 utworzył się plik konfiguracyjny ~/.xmms2/xmms2.confmarcusdavidus pisze:a mianowicie tak zainstalowalem za posrednictwem synaptica xmms2 ale .. gdy w yakutake hm consoli wpisuje xmms2 wywala mi blad ze nie moze utworzyc pliku config .. sprobowalem z poziomu root dalej nic to samo przez dodanie polecenia do menu i otwaarcie jako inny user czyli root dalej lipa .. sprawdzilem uprawnienia dla wszsytkich plikow znalezionych z xmms2 i wszystkie sa oki na root wiec sam nie wiem co dalej nie moge uzywac amaroka bo strasznie zamula mi kompa a xmms nie spelnia moich wymagan
Uruchom aplikacje z konsoli i wklej jakie err wypluwa na stdout.
-
-
- Beginner