Jaki router

Wszystko Off Topic
umara

Post autor: umara »

od siebie polecę Linksysa WAG200G-EU. Bardzo fajny router z wbudowanym modelem ADSL, WIFI i switchem 4-portowym. Cena około 280 złotych. Nie sprawia kłopotów, rewelacyjne możliwości konfiguracyjne takie jak blokada niechcianych numerów IP, wpuszczanie do sieci kompów, o określonych adresach MAC, pozostałe połączenia są odrzucane, bardzo fajny sprzętowy firewall, możliwość blokady portów itd.

Zasięg WiFi też jest niezły - jak wyszedłem przed dom z lapkiem to do około 30 metrów od routera jest świetny zasięg, od 40 metrów zasięg spada do "3 kresek" ale net jeszcze działa.
max

Post autor: max »

Pracuję na DLinku DSL-G624T na neostradzie, i nie mogę nic złego powiedzieć. Troszkę uboga dokumentacja dotycząca konfiguracji (taka bardziej profi :P) ale w końcu od czego jest google. WiFi sięga dość daleko (musiałem pokombinować żeby "wyciąć" cwaniaków z domów obok :P ). Nie narzekam. Słyszałem też bardzo pozytywne opinie na temat LinkSys'a WAG200G-EU.
Parchezzi

Post autor: Parchezzi »

Wszystkim dziękuje za pomoc. Moderatora proszę o zamknięcie tematu.
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

Wszystkim dziękuje za pomoc. Moderatora proszę o zamknięcie tematu.
sam oznacz temat jako zamknięty: dopisz [SOLVED] do tytułu tematu.

a tematu nie zamknę, bo zawsze ktoś może dorzucić swoje 0,03 PLN ;)
temat może być przydatny dla większej ilości osób, więc dodatkowe wypowiedzi nie zaszkodzą.

aloha
Parchezzi

Post autor: Parchezzi »

Ok, niech więc zostanie (:
ODPOWIEDZ