Potrzebowałbym do mojego serwera jakiegoś programu restartującego, mianowicie może on się wyłączyć w każdej chwili, i jak to się stanie czy można by było napisać ,,coś'' żeby się od razu włączył. Używam programu screen.
Takie skrypty już istnieją i to w dodatku właśnie dla screena i serwerów gier. Ba bodajże nawet na tym forum jest wątek temu poświęcony takim skryptom. Zatem wcześniej poszukaj zanim napiszesz.
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Jeżeli wyłącza ci się sprzęt to ustaw w biosie opcję żeby komputer sam się włączał, a jeśli wysypuje ci się oprogramowanie to najlepiej w cronie sprawdzać czy działa, jeśli nie to uruchamiać.
mariuszd: chłopak boryka się z problemem każdego "administratora" serwerów gier, kiedy serwer pada. Wtedy trzeba logować się na serwer i restartować screena, a ja nie ma akurat wlasciciela pod ręką to gracze mogą iść odrabiać lekcje Jak wspomniałem był na forum już wątek poruszano ten temat. Trzeba poszukać
Problem jest łatwy do rozwiązania - poszukaj na tym forum.
Musisz napisać skrypt (lub odszukać jeden z moich postów), który sprawdza działanie serwera i w razie potrzeby zrobi automatyczny restart.