Instalacja Debian 4.0 - problemy

Pomoc dotycząca instalacji systemu
Juzef

Post autor: Juzef »

Hm, ja już swoją sprawe załatwiłem. Była z grubsza prosta, wystarczyło ze w /etc/network/interfaces dla eth0 dodałem własciwy mac i poszło az miło. :mrgreen:
Kamilos

Post autor: Kamilos »

Co do sprawdzania sum kontrolnych przydałby się jakiś HowTo. Narazie sobie chyba dam spokój z Linuksem. Jedynie spróbuję pogadać z informatykiem i może kompa do szkoły zawiozę, bo ja już się dosyć napracowałem przy tym złomie i mam dosyć, że NIC NIGDY NIE DZIA£A NORMALNIE :evil:
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

Ja stawiam na uszkodzoną pamięć - win 98 potrafi jakoś działać natomiast win nt lub linux sypie sie przy instalacji - w losowych momentach. przeżyłem coś takiego osobiście kilka lat temu i kilkakrotnie zetknąłem się z takim problemem u klientów.
stepek
Beginner

Post autor: stepek »

Ja rowniez mysle ze to uszkodzona pamiec. Przetestuj ja (ja testuje programem memtest). Jezeli piszesz ze to dziwny komputer to moze byc cos ze sprzetem.
Kamilos

jeśli mowa o dysku, to jest uszkodzony, po "interwencji" jednego wirusa (przez co ubyło prawie 2Gb). ale z tego co mi wiadomo to coś w tym temacie było robione, ale nie mam pojęcia co dokładnie ....
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

Kamilos pisze:ale nie mam pojęcia co dokładnie ....
no właśnie my też...

dowiedz się dokładnie, potem powiedz to pomożemy ;)
Kamilos

Dobra, ja się już poddaję. Nie zamierzam po raz kolejny spędzić pół życia przy tym pieprzonym złomie. Mam tylko pytanie. ¯eby zainstalować Debiana musiałem usunąć dysk D tak, żeby nie był widoczny z poziomu windowsa.

Pytanie: jak odzyskać ten dysk?
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

Pytanie: jak odzyskać ten dysk?
stworzyć na nowo?
ODPOWIEDZ