Czy instalowal ktos z was Photoshopa na Debianie...ogolnie to ja sobie codziennie robilem jakas grafike na Windowsie i teraz nie chcialbym pracowac na Gimpie.Nic do gimpa nie mam ale juz jestem obeznany w PS i chcialbym dalej kontynuowac na nim prace!
godzio89, wpisałem w wyszukiwarkę na forum hasło: "photoshop" i znalazło 2 tematy: ten, w którym teraz Ci odpowiadam i inny. To z tego innego jest TEN post - w nim jest link do instrukcji jak postawić photoshopa pod Debianem (właściwie pod ubuntu, ale to w tym przypadku nie robi różnicy)
taa tylko tam jest z dostepem do Windowsa a ja takiej mozliwosci nie mam ...Sciagnalem sobie crossover i boli mnie to ze mozna uruchomic max Photoshop 7.0 i teraz sciagam PS7 moze kiedys bedzie crossover na PS CS albo PS CS 2
hehe nie tylko Photoshop 3 kosztuje na allegro 3500zl no ale wiesz... juz sobie poradzilem z tym problemem musze miec Photoshop ver.7.0 zeby odpalic to na Crossover.
godzio89, możesz spróbować postawić wirtualną maszynę na Debianie, a potem na niej zainstalować Windę, a w niej Photoshop'a, tylko nie wiem jak będzie z wydajnością, ale jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz