Może wersja Foundation? Przyjrzyj się temu, bo tam też są ograniczenia ilości sesji - ale nie jestem pewien czy 15 czy 25.
Tak jest ograniczona ilość licencji dostępowych. Problem polega na tym, że tej ilości nie można zwiększyć poprzez dokupienie dodatkowych licencji CAL. Więc w ostatecznym rozrachunku to rozwiązanie kompletnie się nie sprawdza w przypadku kiedy ilość klientów się zwiększy. Jedynym rozwiązaniem to posiadanie licencji na Windows Server Standard.
Powinno działać - choć jeśli chodzi o VMware to mam mieszane uczucia: wolne to było, choć się wygodnie zarządzało. Obecnie stosuję Virtualboxa, nie mam większych zastrzeżeń. Poza tym, że jest już Oraclowy
Ale czy to jest poparte jakimiś konkretnymi badaniami, że VMWare jest wolne? Bo można zawsze rzucić hasło niczym nie poparte. Ja mam uruchomione VMWare Server na Linuxie i nie zauważam jakiś niedogodności.
Dziękuję za pomoc, myślałem jeszcze o wersji MSDN, niby w firmie nie można, ale jak uruchomię na maszynie wirtualnej to może się nikt nie obrazi.
Wiesz ja np. się nie obrażę, ale Steve Balmer z pewnością się obrazi