veetle nie dzia

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
peer

veetle nie działa na żadnej przeglądarce

Post autor: peer »

Zainstalowałem program veetle umożliwiający oglądanie telewizji internetowej na stronach veetle.com. Jednak nie działa na żadnej przeglądarce (opera, iceweasel, chrom). Na ubuntu działa na firefoxie. W windowsie to działa nawet w operze. I problem pewnie jest taki że veetle jest podlinkowany pod firefoxa i nie działa na iceweasel.
Co mogę zrobić? Zainstalować firefoxa? Czy zrobić jakiś link veetle do iceweasela?
beetls

Post autor: beetls »

veetle działa z każdą przeglądarką także z iceweaselem (sam tak właśnie mam), ale tylko z wersją 32 bit przeglądarki. Veetle nie robi wtyczki 64 bit, a 32 bitowa instaluje się ale nie działa. Z tego co widzę masz zainstalowanego Squeeze 64 bit, więc nie ma szans na veetle niezależnie od przeglądarki.
peer

Dzięki to przynajmniej wiem teraz w czym problem i chyba poszukam rozwiązania na forach veetle bo tam coś ludzie pisali o wersji 64 bit :D . Może się uda go odpalić na 64 bit, zobaczę.
beetls

Post autor: beetls »

W takim razie powodzenia. Próbowałem wszystkich rozwiązań proponownych na forum veetle i gdzie indziej, ale nie udało mi się odpalić veetle na przeglądarce 64 bit. Dla mnie nie jest to wielki problem bo używam veetle rzadko, raz na 1-2 tygodnie aby obejrzeć mecz, gdy nie ma transmisji w TV. Zainstalowałem więc system 32 bit na VirtualBoksie i mam spokój. Ale gdyby udało ci się znaleźć jakieś rozwiązanie to podziel się nim.
peer

A dałoby się zainstalować 32 bit przeglądarkę za pomocą jakiegoś programu?
dzidziathc

Post autor: dzidziathc »

Gdyby jeszcze kogoś interesował ten temat to na tej stronie: http://forums.veetle.com/forums/viewtop ... f=7&t=2312 są linki do działającej wersji odtwarzacza veetle na system 64 bitowy.
peer

W końcu zrobili wersję 64 bitową.
ODPOWIEDZ