Debian 6 amd64 czy i386
Debian 6 amd64 czy i386
Witam.
Postanowiłem w końcu przesiąść się z Debiana 5 na wersję 6 i mam pewien dylemat. Otóż, do tej pory wybierałem wersję i386 ze względu na flasha i inne głupoty, z którymi nie chciało mi się męczyć. Chciałbym zapytać czy w wersji 6 Debiana są ciągle jakieś problemy z najpopularniejszym oprogramowaniem, kodekami sterownikami itp. dla amd64.
Komputer, na którym będzie Debian jest już dość wiekowy:
[INDENT]Amd Turion 64 Mobile
ATI Radeon XPress 1100[/INDENT]
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Postanowiłem w końcu przesiąść się z Debiana 5 na wersję 6 i mam pewien dylemat. Otóż, do tej pory wybierałem wersję i386 ze względu na flasha i inne głupoty, z którymi nie chciało mi się męczyć. Chciałbym zapytać czy w wersji 6 Debiana są ciągle jakieś problemy z najpopularniejszym oprogramowaniem, kodekami sterownikami itp. dla amd64.
Komputer, na którym będzie Debian jest już dość wiekowy:
[INDENT]Amd Turion 64 Mobile
ATI Radeon XPress 1100[/INDENT]
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tez zawsze instalowałem i386, ale chyba zrobię test i zainstaluje 64, ale tylko dlatego, że pod nogami leży u mnie MAC na Intelu zobaczę jak się sprawuje, dość wypasiona maszyna.
Ciekawi mnie czy ktoś instalował i jak to się sprawuje, jeden minus nie działa karta graficzna, wiec trzeba będzie pożyczyć z innego MACa
Ciekawi mnie czy ktoś instalował i jak to się sprawuje, jeden minus nie działa karta graficzna, wiec trzeba będzie pożyczyć z innego MACa
- shevchenko1987
- Beginner