W aptitude ghostscript jest zaznaczony jako zainstalowany, natomiast ghostscript-cups takiego pakietu nie widzę, ale mam zainstalowany cups. Do CUPS mogę wejść przez przeglądarkę i tam drukarka jest skonfigurowana.
W każdej aplikacji mogę wejść w konfigurację drukarki, ale po wskazaniu przycisku Drukuj, nawet ikona drukarki na panelu się nie pojawia.
Dodane:
Podobnie sytuacja wygląda na Ubuntu, jest zainstalowany ghostscript oraz ghostscript-cups, drukarka jest widoczna w systemie i w aplikacjach, ale nie drukuje.
Próbowałem również przez sieć połączenia, ale ten sam efekt co przez USB, nie drukuje.
Na Windowsie Vista drukarka działa zarówno przez USB jak i przez sieć.
Czy ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
Dodane:
Nadam dalszy bieg dla tego tematu, ponieważ do tej pory nie udało mi się go rozwiązać.
Skonfigurowałem drukarkę w CUPS-ie, który wykrywa ją w sieci. W aplikacjach jest widoczna, opcje ze sterownika drukarki również są dostępne.
W momencie jak chcę coś wydrukować, to za pierwszym razem pojawia się ikonka drukarki na pasku koło zegara, ale nie drukuje, system wyświetla w dymku komunikat, że drukarka może być nie podłączona.
Sprawdzałem poleceniem:
czy wykrywa coś na tym porcie i otrzymywałem komunikat:
Kod: Zaznacz cały
Interesting ports on 192.168.85.15:
PORT STATE SERVICE
9100/tcp open jetdirect
Po wysłaniu zadania wydruku, którego drukarka nie drukuje (jest w zadaniach wydruku ze statusem: przetwarzanie), komunikat jest następujący:
Kod: Zaznacz cały
Interesting ports on 192.168.85.15:
PORT STATE SERVICE
9100/tcp closed jetdirect
Czy ktoś może pomóc w tym temacie?