Centrum oprogramowania - nie mog

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
Van
Beginner

Post autor: Van »

Bo pakiet

Kod: Zaznacz cały

gnome
jest kobyłą z dużą ilością zbędnych zależności. Jego lżejszą wersją jest pakiet

gnome-core
którego zależności to jedynie "kilka" podstawowych elementów GNOME'a.
Silneus

Post autor: Silneus »

Czyli jesli usune pakiet gnome a pozostawie/zainstaluje gnome-core nie powinienem miec problemu z reszta srodowiska graficznego?
Szukalem rozwiazan tego problemu, ale jedyne co znalazlem to to, ze u niektorych problem ustapil po aktualizacji lub samoistnie.
(brak polskich znakow-pisze z komputera bez polskiego pakietu jezykowego)
napoleon50

Post autor: napoleon50 »

Z centrum oprogramowania w Debianie 6.0.1a Squeeze to mam odwrotny problem. Jeśli chcę instalować aplikację, a pakiety znajdują się na kilku płytach to nie wyskakuje informacja o zmianie płyty, i tym samym aplikacja nie może się zainstalować, błąd.
Silneus

Post autor: Silneus »

Póki co usunąłem to co chciałem synapticiem, tym razem jakoś udało mi się nie kasować niczego kluczowego, więc reszt jakoś działa. Chyba czas przesiąść się na jakieś mniej przerośnięte środowisko graficzne. Dzięki za pomoc, jakoś w końcu z Waszymi wskazówkami udało mi się to ogarnąć.
Awatar użytkownika
Van
Beginner

Post autor: Van »

napoleon50 pisze:Z centrum oprogramowania w Debianie 6.0.1a Squeeze to mam odwrotny problem. Jeśli chcę instalować aplikację, a pakiety znajdują się na kilku płytach to nie wyskakuje informacja o zmianie płyty, i tym samym aplikacja nie może się zainstalować, błąd.
Prawdopodobnie błąd listy repozytoriów w

/etc/apt/sources.list
Ale bądź tak miły i nie podpinaj się pod cudzy wątek, jeśli Twój problem nie ma związku z problemem omawianym w wątku. A nade wszystko najpierw przeszukaj forum w poszukiwania rozwiązania problemu.
ODPOWIEDZ