Każdy tylko o to Google, Google - forum jest po to aby pomagać, a nie wiecznie kierować na Google - jak miałbym czas i chęć przeglądać tyle stron ile Google wyświetli to bym nie pytał się na forum.
[B]I[/B] niby co tam mam nie tak?
[B]M[/B]am go że tak powiem w przeglądarce uruchomić?
Wiesz kolego, takie pytanie świadczy o tym, że nie masz wiele pojęcia o temacie. Forum jest od tego, żeby pomagać, ale nikt nie będzie Ci tłumaczył takich podstaw, które z łatwością można przyswoić samemu. Gdybyś troche poczytał (chociażby plik README samego pakietu) to wiedziałbyś, że plik config.inc.php to plik konfiguracyjny, który można edytować. Znajduje się tam opcja pozwalania bądź nie na logowanie roota przez phpmyadmina. Tym niemniej logowanie na roota nie jest najlepszym rozwiązaniem i lepiej stworzyć sobie konto użytkownika, który będzie właścicielem bazy. Tylko prosze, nie pisz "a jak stworzyć konto użytkownika".
Ja tam dorzucę swoje 3 grosze. Nie wiem czy to błąd czy nie ale...
Często tak mam, że po kliknięciu "wykonaj" w panelu logowania faktycznie nic się nie dzieje, czasem też już podczas użytkowania przechodzi do tego panelu. Wystarczy wtedy kliknąć "odśwież" i przechodzi do aktualnej strony. Nie wiem czemu tak się dzieje ale może masz podobnie
Wszystko pięknie, lecz jak ktoś to dla mnie niejasno napisał to zazwyczaj pytam, czy aby na pewno o "to" chodzi, lepiej zapytać niż popsuć.
Dodam jeszcze, że nie ma znaczenia czy loguję się jako root, czy tez jako zwykły użytkownik. Usunięcie i zainstalowanie na nowo nic nie pomogło.
Ogólnie temat do zamknięcia bo więcej problemów niż korzyści z niego.