Czy jest możliwość uruchomienia w xlinks2 obsługi ciasteczek i javyscriptu?
"Dopadłem" ostatnio słaby sprzęt tj.: Dell Inspron 2500 z procesorem celeron 700MHz 64MB RAM i dysk twardy 10GB, najwięcej problemu generuje przeglądarka internetowa. Przeglądarki z obsługą grafiki, które na tym działały dość przyzwoicie to xlinks2 i netsurf. Niestety brak obsługi JavaScript i ciasteczek (nie wiem jak z ciasteczkami radzi sobie netsurf bo usunąłem po tym jak się dowiedziałem, że nie wspiera javyscriptu) trochę ją to dyskredytuje.
Na tym sprzęcie uruchomiłem również przeglądarkę arora, niestety po jej uruchomieniu zaczyna korzystać z partycji wymiany i to jej działanie bardzo spowalnia. Dlatego pragnę zapytać, czy zna ktoś coś pośredniego między arora, a xlinks2?
Dodam, że próbowałem jeszcze wykorzystać przeglądarki: amaya, iceweasel, w3m, opera, konqeror, epiphany-browser, google-chrome, kazehakase - niestety wykorzystywały więcej zasobów niż arora. Nie udało mi się zainstalować: chromium-browser, iron i dillo - niespełnione zależności. Natomiast galeon chciał mi zainstalować połowę gnome. Dodam, że posiadam Debiana 5.0.8 Lenny, i menadżer okien openbox (posiada to jądro 2.6.26 - na nowszym nie chciało działać).
Ponownie dodam, że szukam czegoś pomiędzy xlinks2, a arora z obsługą ciasteczek i javyscriptu, liczę na jakieś sugestie.