Exaile nie może znaleź

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
roscibaldi

Exaile nie może znaleźć plików z listy odtwarzania

Post autor: roscibaldi »

Posiadam Debiana Wheezy z XFCE, Exaile 0.3.2.2
Mam pewien problem z Exaile: program uruchamia się prawidłowo, pierwszy plik z listy (czasem więcej niż jeden) także odtwarza prawidłowo. Gdy jednak ma przejść do kolejnego wyświetla komunikat:

Kod: Zaznacz cały

Brak ścieżki
i wraca do odtwarzania poprzedniego pliku.
Terminal wyrzuca taki komunikat:

Kod: Zaznacz cały

INFO    : Playing file:///media/dysk1/Muzyka/Soundtracki/OST - Bandyta/06. Góry.mp3
Cannot connect to server socket err = Nie ma takiego pliku ani katalogu
Cannot connect to server socket
jack server is not running or cannot be started

(exaile.py:22969): GStreamer-WARNING **: Element 'Stream0' is not in bin 'pipeline0'
INFO    : Playing file:///media/dysk1/Muzyka/Soundtracki/OST - Bandyta/02. Taniec Eleny.mp3
Czasem też tym komunikatom i niemożności znalezienia ścieżki towarzyszy krótkie zawiśnięcie programu i braki odpowiedzi, po chwili samoczynnie ustępujące. Inne programy nie mają takich problemów i odtwarzanie z list odtwarzania, z tych samych lokalizacji działa prawidłowo (sprawdzałem Audaciousa). Po restarcie programu plik, którego przed chwilą Exaile nie chciał odtworzyć otwiera się już normalnie, niestety z kolejnym, znów jest analogiczny problem.
Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu tej kwestii.

Edycja:
S
prawdziłem, że przeskakiwanie plików z listy odtwarzania automatyczne działa prawidłowo, problem występuje tylko chcąc otworzyć kolejny plik "ręcznie".
saiwaz

Post autor: saiwaz »

Masz ustawione coś typu "miękkie przejścia"?
roscibaldi

Post autor: roscibaldi »

Nie mam, wszystko "standardowo".
ODPOWIEDZ