Odtwarzacz filmów z napisami - kde
Odtwarzacz filmów z napisami - kde
Co prawda nowy Debian ma fajny odtwarzacz dragonplayer (używam KDE), ale nie odtwarza napisów.
Nie udało mi się znaleźć paczki Caffeine, więc zainstalowałem Totem, w którym nawet dźwięk nie działa. Próbowałem także mplayera, to w ogóle nie wiem gdzie się usadowił. Poszukuję jakiegoś programu odtwarzającego filmy z napisami, z zachowaniem względnie dobrej jakości. Czy jest taki dla KDE?
Nie udało mi się znaleźć paczki Caffeine, więc zainstalowałem Totem, w którym nawet dźwięk nie działa. Próbowałem także mplayera, to w ogóle nie wiem gdzie się usadowił. Poszukuję jakiegoś programu odtwarzającego filmy z napisami, z zachowaniem względnie dobrej jakości. Czy jest taki dla KDE?
" pisze:Próbowałem także mplayer, to w ogóle nie wiem gdzie się usadowił
A czy musi być w menu aby go uruchomić. (choć na pewno jest)
Wpisz w terminalu
Kod: Zaznacz cały
gmplayer
Lepiej SMPlayer, zwłaszcza skoro już kolega w KDE jest.
@tomekw - mplayer to odtwarzacz obsługiwany domyślnie z linii poleceń. Doinstaluj graficzną nakładkę SMPlayer (polecam) i wszystko będzie spoko. Polecamy również odtwarzacz VLC.
mplayer (najlepiej z nakładką SMPlayer) i VLC to dwa najlepsze odtwarzacze w środowisku linuksowym (jeśli ktoś się nie zgadza, wyzywam na ubitą ziemię).
@tomekw - mplayer to odtwarzacz obsługiwany domyślnie z linii poleceń. Doinstaluj graficzną nakładkę SMPlayer (polecam) i wszystko będzie spoko. Polecamy również odtwarzacz VLC.
mplayer (najlepiej z nakładką SMPlayer) i VLC to dwa najlepsze odtwarzacze w środowisku linuksowym (jeśli ktoś się nie zgadza, wyzywam na ubitą ziemię).
Tak się składa, że programu VLC używam na Windows XP, który mam jako główny system i bardzo sobie chwalę ten program.
VLC w zupełności wystarczy.
Dziękuję bardzo.
Ps. Zainstalowałem go:
VLC w zupełności wystarczy.
Dziękuję bardzo.
Ps. Zainstalowałem go:
Kod: Zaznacz cały
apt-get install vlc