Cześć.
Chciałem kupić Tuner TV pod USB i fajnie by było jakby działał pod Linuksem. Tuner DVB-T + FM do 200 zł.
Jakby ktoś coś polecił to byłbym wdzięczny.
Z góry dziękuję..
Pozdrawiam.
Tuner TV
Przy stosunkowo tanich ofertach urządzeń do bezpośredniego odbioru telewizji i innych udogodnieniach technicznych, nie wiem czy się doczekasz na kogoś komu się chciało dodatkowo obciążać komputer. Osobiście widzę brak zainteresowania takim wyposażeniem komputerowym. Chyba będziesz musiał sam poszukać.
-
Skoro poszukujesz pod USB domyślam się iż chodzi o laptopa? Na początek:
Jeżeli już wybierzesz interesujący Cię model, a masz laptopa to możesz zrobić jak mój znajomy, który poszedł z komputerem do sklepu. Oczywiście mówię tu o sklepie "osiedlowym", a nie hipermarkecie (np. Media Markt, Saturn) tam raczej taka akcja się nie uda.
Z racji tego iż w grę nie wchodzi Windows (w tym systemie aby sprawdzić czy dany tuner działa trzeba by nagrać do niego najlepiej sterowniki i oprogramowanie, a to się wiąże z odpakowaniem płyty, instalacją oraz bardzo często podaniem nr. seryjnego programu). Dlatego w przypadku Linuksa sprzedawcy czasami pozwalają na "przetestowanie" tunera gdyż polega to na podłączeniu samego urządzenia.
Mam nadzieję, że dokonasz wyboru, z którego będziesz zadowolony oraz zestaw będzie działał - powodzenia!
- Wpisz w Google:od góry masz pasujące tematy oraz istotne informacje.
Kod: Zaznacz cały
Tuner TV Linux
- Poszukaj interesującej Cię firmy oraz modelu tunera (pamiętaj, że im nowszy model Ci się spodoba tym może nie być dla niego jeszcze wsparcia).
- Zobacz na stronie producenta, czy nie ma wzmianki na temat innych systemów operacyjnych - czytaj Linux.
- Wpisz w Google:lub tym podobne wyrażenia i poczytaj komu się udało i z jakim rezultatem.
Kod: Zaznacz cały
instalacja nazwa tunera Linux
- Weź pod uwagę, że często pod Linuksem nie będziesz mógł w pełni wykorzystać swojego tunera (często rozbudowane oprogramowanie znanych firm posiada ciekawe opcje).
Jeżeli już wybierzesz interesujący Cię model, a masz laptopa to możesz zrobić jak mój znajomy, który poszedł z komputerem do sklepu. Oczywiście mówię tu o sklepie "osiedlowym", a nie hipermarkecie (np. Media Markt, Saturn) tam raczej taka akcja się nie uda.
Z racji tego iż w grę nie wchodzi Windows (w tym systemie aby sprawdzić czy dany tuner działa trzeba by nagrać do niego najlepiej sterowniki i oprogramowanie, a to się wiąże z odpakowaniem płyty, instalacją oraz bardzo często podaniem nr. seryjnego programu). Dlatego w przypadku Linuksa sprzedawcy czasami pozwalają na "przetestowanie" tunera gdyż polega to na podłączeniu samego urządzenia.
Mam nadzieję, że dokonasz wyboru, z którego będziesz zadowolony oraz zestaw będzie działał - powodzenia!
-
- Beginner