dziwna sprawa z ACX100
dziwna sprawa z ACX100
Witam. Mam kartę sieciową D-linka DWL-520+. Udało mi się ją zainstalować dzieki ACX100 bo przez ndiswrappera nie chciało na Etchu trybić. Niby wszystko ładnie "prawie że..". Podczas ładowania systemu wywala mi coś o kalibracji karty, nie wiadomo o co biega. Po pewnym czasie system sie uruchamia. Odpalam KDE ale internecik nie działa. Wszystko jest dobrze poustawiane. Problem jest w tym ze karta widzi sieci i "niby" sie z nimi łączy, podaje nawet MAC AP`ka, ale nawet jego nazwy nie wyświetla. Co najlepsze ze internet nie śmiga, choć wszystko wygląda poprawnie. Wie może ktoś co z tym zrobić?
Zmień firmware!
[klik!] i czytaj punkt 3.
Jest więcej stronek z firmware do pobrania tylko trzeba pogooglic. W najbliższym czasie postaram się dodać więcej linków do tego howto.
Pozdrawiam
//edit
Osobiście mogę dodać że przez jakiś czas używałem driverów acx ale z powodu (braku odpowiedniego) firmware przesiadłem się na ndiswrappera... nie wiem czy to tylko ja tak miałem czy wina leży w ciągle eksperymentalnej wersji sterownika...
Co do kalibracji karty możesz w /etc/network/interfaces dodać linijkę
Jeżeli chciałbyś wypróbować ndiswrappera czytaj to:
[klik!] (patrz przedostatni post)
[klik!] i czytaj punkt 3.
Jest więcej stronek z firmware do pobrania tylko trzeba pogooglic. W najbliższym czasie postaram się dodać więcej linków do tego howto.
Pozdrawiam
//edit
Osobiście mogę dodać że przez jakiś czas używałem driverów acx ale z powodu (braku odpowiedniego) firmware przesiadłem się na ndiswrappera... nie wiem czy to tylko ja tak miałem czy wina leży w ciągle eksperymentalnej wersji sterownika...
Co do kalibracji karty możesz w /etc/network/interfaces dodać linijkę
u mnie niby zadziałało bo nie pojawiał się monit dotyczący kalibracji... ale i tak konsola nr. 1 była zasypywana błędamiwireless_sens 91
Jeżeli chciałbyś wypróbować ndiswrappera czytaj to:
[klik!] (patrz przedostatni post)