Wolne dzia

Ogólne pytania dotyczące systemu
marseel

Wolne działanie przeglądarki google chrome - Wheezy

Post autor: marseel »

Witam!
Mam problem z przeglądarką google-chrome. Zainstalowałem system Debian Wheezy (z płyty netinstall) oraz najnowsze sterowniki NVIDII. Nie wiem dlaczego ale otwieranie/ przełączanie/ zamykanie kart działa bardzo wolno.
Dodatkowe informacje:

Kod: Zaznacz cały

uname -a
Linux marseel-laptop 3.2.0-2-686-pae #1 SMP Sun May 13 07:51:23 UTC 2012 i686 GNU/Linux

dpkg --print-architecture:
i386

google-chrome --version:
Google Chrome 19.0.1084.46
Z góry dziękuję za pomoc.
kremien

Post autor: kremien »

Też mam ten sam problem. Używam aktualnie wersji 22 chrome i KDE 4.8.4 na Debianie Sid, oczywiście wszystko na bieżąco aktualizowane. No i już jakiś czas operacje na zakładkach działają wolno. Kiedyś tak nie było. Zauważyłem jednak, że jak zmniejszę okno Chrome do ok 1/4 ekranu to zakładki działają znacznie szybciej - tak jak powinny. Może to będzie jakaś podpowiedź? U Ciebie jest tak samo?

Dodane:
Znalazłem rozwiązanie:
In my case it’s nvidia driver. Switching tabs in chrome suddenly has become very, very slow. It happened after upgrading libcairo 1.10.2-7 to 1.12.0-2, but the solution (other than playing with packages) is to execute:nvidia-settings -a InitialPixmapPlacement=0
works immediately and can be added to startup script. Rumors are that nvidia is aware of the problem and upcoming release will have this fixed.
I’m writing this, because phrase “wheezy google chrome slow” made me hit that post, so it may help someone else.
http://kmansoft.com/2012/05/14/google-c ... -on-linux/

U mnie działa.
ODPOWIEDZ