Witam
Problem polega na tym że kabel od neti (zdaje się że jest to internet radiowy) wchodzi do " Universal Indoor Unit AC Power Adaptor" i z tego jest sieciówką już do komputera. Chciałbym to rozdzielić na 2 komputery, ale nie mogę skonfigurować routera próbowałem na różne sposoby swojego dlinka pod to podpiąć, bez sukcesu.
Jak przy takim ustrojstwie skonfigurować router - ja się z taką skrzynka pierwszy raz spotykam.
Internet netia - Universal Indoor Unit AC Power Adaptor
Router to dlink 504 o ile pamieć mnie nie myli - nie mam go akurat przy sobie.
Myk polega na tym że ten adaptor jest jednocześnie modemem od razu leci do kompa (to mnie właśnie dziwi), to że to jest PPPoE i dane isp to sam wymyśliłem ale niestety nie działa to w takim układzie. Na komputerze jest to skonfigurowane naprawdę w magiczny sposób ponieważ aktywne musza być 2 połączenia, z czego pierwsze to jest zwykłe połączenie sieciowe sieć lokalna, i przy tym połączeniu włączonym trzeba odpalić to PPPoE z neti, on sie loguje wyskakuje że ograniczona łączność i dopiero zaczyna działać.
Myk polega na tym że ten adaptor jest jednocześnie modemem od razu leci do kompa (to mnie właśnie dziwi), to że to jest PPPoE i dane isp to sam wymyśliłem ale niestety nie działa to w takim układzie. Na komputerze jest to skonfigurowane naprawdę w magiczny sposób ponieważ aktywne musza być 2 połączenia, z czego pierwsze to jest zwykłe połączenie sieciowe sieć lokalna, i przy tym połączeniu włączonym trzeba odpalić to PPPoE z neti, on sie loguje wyskakuje że ograniczona łączność i dopiero zaczyna działać.