Następujące pakiety POLECANE przez inne NIE zostaną zainstalowane:
aptitude-doc-cs aptitude-doc-en aptitude-doc-es aptitude-doc-fi
aptitude-doc-fr aptitude-doc-it aptitude-doc-ja libatm1
libparse-debianchangelog-perl
759 pakietów aktualizowanych, 677 instalowanych, 10 do usunięcia i 1 nie aktualizowanych.
Do pobrania 1419 MB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 1191 MB.
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
libstdc++6: Psuje: gcc-4.3 (< 4.3.6-1) ale zainstalowana jest wersja 4.3.5-4
...
...
...
libgd2-noxpm: Jest w konflikcie z: libgd2 który jest pakietem wirtualnym.
Jest w konflikcie z: libgd2-xpm ale zaplanowana jest instalacja wersji 2.0.36~rc1~dfsg-6.1.
otwarte: 4845; zamknięte: 16784; odroczone: 41; konflikty: 51
Nie znaleziono rozwiązań przed upływem limitu czasu. Próbować dalej? [T/n]
Konieczne pobranie 0 B/1427 MB archiwów.
Po tej operacji zostanie dodatkowo użyte 935 MB miejsca na dysku.
Kontynuować [T/n]? y
E: Could not perform immediate configuration on 'default-jre'. Please see man 5 apt.conf under APT::Immediate-Configure for details. (2)
Najbardziej zastanawia mnie fakt, że pewnie tysiące użytkowników Debiana przechodziło aktualizację dystrybucji i jakoś nikt wcześniej tego problemu nie miał (nie zgłaszał).
yampress@debian:/etc/grub.d$ dpkg -l |grep jre
ii default-jre 1:1.6-47 Standard Java or Java compatible Runtime
ii default-jre-headless 1:1.6-47 Standard Java or Java compatible Runtime (headless)
ii gcj-4.6-jre-lib 4.6.3-1 Java runtime library for use with gcj (jar files)
ii gcj-4.7-jre-lib 4.7.1-1 Java runtime library for use with gcj (jar files)
ii icedtea-6-jre-cacao:i386 6b24-1.11.3-2 Alternative JVM for OpenJDK, using Cacao
ii icedtea-6-jre-jamvm:i386 6b24-1.11.3-2 Alternative JVM for OpenJDK, using JamVM
ii openjdk-6-jre:i386 6b24-1.11.3-2 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT
ii openjdk-6-jre-headless:i386 6b24-1.11.3-2 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT (headless)
ii openjdk-6-jre-lib 6b24-1.11.3-2 OpenJDK Java runtime (architecture independent libraries)
yampress@debian:/etc/grub.d$
Po aktualizacji sobie zainstaluj. Nie wiem czemu automagicznie nie aktualizuje go.
Dziękuję za pomoc. Pomogło odinstalowanie tego pakietu i później jeszcze jednego zdaje się openjdk6.jre.
Aktualizacja do wersji testowej zakończona. Oczywiście była walka z kartą grafiki bo catalysty 12.6 nie obsługują jednak mojej karty ATI HD5450. Poskutkowało cofnięcie wersji xorga. Trzeba było też doinstalować gdm3 gdyż gnome nie startowało samodzielnie.
Od siebie dodam, że to jednak chyba nie było dobre posunięcie. Już żałuję tej decyzji. Gnome3 jest nieprzyjazne i nieintuicyjne. Poza tym wiele rzeczy nie działa tak jak powinno.
W eksperymentalnym repozytorium jest catalyst 12.6-legacy powinno działać z Twoją kartą i z aktualnym xorgiem, ewentualnie sterowniki od producenta. Tylko pamiętaj, że musi być 12.6-legacy.
Niestety nie działają sterowniki legacy one obsługują starsze typy poniżej HD5xxxx. Yampress, skorzystałem z Twojej rady i przesiadłem się na xfce! Może trochę brakuje do gnome2 ale o niebo lepsze od gnome3.