kde czy gnome?

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
draco
Beginner

Post autor: draco »

Junkers pisze:(...) GNOME wydaje mi sie taki ograniczony.Mało opcji wyglądu i wg. mnie jest dość brzydki. (...)
GNOME nie jest brzydkie ani ograniczone - to użytkownicy nie wiedzą jak wykorzystywać to co daje gtk z całym zapleczem. Zresztą... nvm...
leonid

Post autor: leonid »

W Gnome jest jedna genialna aplikacja - gnome-terminal się nazywa. A KDE mi się nie podoba.
Awatar użytkownika
Junkers
Beginner

Post autor: Junkers »

draco pisze:GNOME nie jest brzydkie ani ograniczone - to użytkownicy nie wiedzą jak wykorzystywać to co daje gtk z całym zapleczem
Może masz rację.Ja tam się nie zgłębiałem, kiedy miałem nieprzyjemność posiadać Ubuntu gdzie był GNOME, przeleciałem tylko ogólne opcje i nie zadowolony z rezultatów mojego "przeglądu" przy następnych dystr. Po za tym menadżer okien w GNOME miał jakąś dziwną skłonność do zwiech... tylko czy to była wina Ubuntu czy GNOME :-?
brz
Beginner

Post autor: brz »

Junkers pisze:Po za tym menadżer okien w GNOME miał jakąś dziwną skłonność do zwiech... tylko czy to była wina Ubuntu czy GNOME
ubuntu. w 6.10 dali tak niestabilnego nautilusa, ze sypal sie jak glupi.
badaim

Post autor: badaim »

KDE jest zbyt cukierkowe
duo666

Post autor: duo666 »

Ja tam korzystam z fluxa. Powód? Jestem systemowym ascetą ;) . Im coś może prościej wyglądać tym lepiej. Fluxbox łączy funkcjonalnosć z prostotą (bo oczywiście da się prościej, choćby lwm, ale to już lekka przesada ;)
Po drugie - używam linuxa na dwóch kompach, jednym w domu, drugim.. w drugim domu ;) ale tam mam tylko p233 z 96 ramu i większość pracy przeprowadzam zdalnie przez ssh na kompie 'matce', niemniej chciałem aby konfiguracja kompów (systemów) była jak najbardziej podobna, a na p233 chyba nie wyobrażacie sobie stawiać Gnome czy Kda :P
Jeśli ktoś by chciał przetestować wiele różnych środowisk na tej stronce są chyba wszystkie:
http://xwinman.org/
elwis
Beginner

Post autor: elwis »

duo666: rzeczywiście - fluxbox jest fajny, ale moim zdaniem dużo milszy jest jednak Window Maker. Zwłaszcza, że radzi sobie z unicodem :)
ODPOWIEDZ