Witam!
Zwracam się do was z następującym problemem. Otóż chcę aby wieloplatformowy komunikator (znalazłem pidgin) odpowiadał automatycznie jak będę w stanie "zaraz wracam" podaną treść.
Nie umiem nic takiego zrobić szukam po konfiguracji i nic niestety nie umiem zrobić.
Komunikator używam do:
Skype (chat), gg, facebook.
pidgin automatyczny bot
Całe repozytorium pidgina czy tylko te wtyczki z dystrybucji? To drugie to masz wpisane w sources.list. I spokojnie poczytasz sobie o wtyczkach w opisie pakietów.
Osobiście doradzam odwrotną praktykę niż Van, instaluj tylko te wtyczki, których potrzebujesz.
Przy nieoficjalnych wtyczkach, poza dystrybucyjnych itp. developerzy umywają ręce.
Jeżeli upierasz się przy używaniu czegoś pidginowego, czego nie masz w repozytorium Debiana, obejrzyj tą stronę:https://developer.pidgin.im/wiki/ThirdPartyPlugins
Tym razem zdecydowanie nie próbuj instalować wszystkiego na raz, bo da się tak "powiesić komputer na pidginie". Przetestuj jedną dwie rzeczy, usuń i dopiero instaluj następne. Problemy były za czasów Etcha, ale nikt nie zagwarantuje Ci, że w nowszych wersjach pidgina, (i w nowszych dystrybucjach Debiana) nie wrócą stare konflikty między wtyczkami.
Osobiście doradzam odwrotną praktykę niż Van, instaluj tylko te wtyczki, których potrzebujesz.
Przy nieoficjalnych wtyczkach, poza dystrybucyjnych itp. developerzy umywają ręce.
Jeżeli upierasz się przy używaniu czegoś pidginowego, czego nie masz w repozytorium Debiana, obejrzyj tą stronę:https://developer.pidgin.im/wiki/ThirdPartyPlugins
Tym razem zdecydowanie nie próbuj instalować wszystkiego na raz, bo da się tak "powiesić komputer na pidginie". Przetestuj jedną dwie rzeczy, usuń i dopiero instaluj następne. Problemy były za czasów Etcha, ale nikt nie zagwarantuje Ci, że w nowszych wersjach pidgina, (i w nowszych dystrybucjach Debiana) nie wrócą stare konflikty między wtyczkami.
Nonsens. Używam dziesięciu różnych wtyczek, testowałem dwa, trzy razy tyle i może ze dwa razy miałem jakikolwiek problem z ich stabilnością - nigdy żadna nie zawiesiła mi systemu. Cała masa z nich jest naprawdę użyteczna i doskonale rozszerza użyteczność pidgina.Dominik pisze:Całe repozytorium pidgina czy tylko te wtyczki z dystrybucji? To drugie to masz wpisane w sources.list.
...