A może spróbuj ręcznie dodać za pomocą xrandr profil i wymusić jego wyświetlanie?
Ja tek robię na TV samsunga. Domyślnie działa 800x600 a ja na nim natywne 1366x768 ustawiam.
[+] Dwa monitory - ustawienie monitora LCD (VGA / D-SUB)
W międzyczasie kombinowałem z tapetami:
threads/29469-Debian-XFCE4-Dynamiczna-zmiana-tapety
Kombinowałem z cronem ale wszystko już wycofałem. Zmieniałem też kolor w jednym ze styli ale też już przywróciłem.
Już nie wiem co jest nie tak.
I co zauważyłem. Nie mogę żadnej tapety ustawić na pulpicie. Wykasowałem też standardowe tapety z xfce4. Jeszcze coś spróbuję zmienić.
Edycja:
Przywróciłem xorg.conf do sytuacji z wczorajszego dnia. Wszystko fajnie z grafiką tylko znowu temat rozdzielczości. Kombinuję dalej.
Edycja:
Znalazłem! Głębia była ustawiona na 30 bitów. Ustawiłem na 24 i działa - tylko zastanawiam się, czy przypadkiem LCD nie będzie miał problemów bo powinien obsługiwać do 16 bitów.
Dziękuję za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy lub innych części ciała.
threads/29469-Debian-XFCE4-Dynamiczna-zmiana-tapety
Kombinowałem z cronem ale wszystko już wycofałem. Zmieniałem też kolor w jednym ze styli ale też już przywróciłem.
Już nie wiem co jest nie tak.
I co zauważyłem. Nie mogę żadnej tapety ustawić na pulpicie. Wykasowałem też standardowe tapety z xfce4. Jeszcze coś spróbuję zmienić.
Edycja:
Przywróciłem xorg.conf do sytuacji z wczorajszego dnia. Wszystko fajnie z grafiką tylko znowu temat rozdzielczości. Kombinuję dalej.
Edycja:
Znalazłem! Głębia była ustawiona na 30 bitów. Ustawiłem na 24 i działa - tylko zastanawiam się, czy przypadkiem LCD nie będzie miał problemów bo powinien obsługiwać do 16 bitów.
Dziękuję za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy lub innych części ciała.