serwer poczty w malej firmie
serwer poczty w malej firmie
witam
planuje uruchomienie serwera poczty, jednak niebardzo wiem jak sie do tego zabrac. obecnie jest tak ze z jednego konta mailowego korzysta 3 pracownikow ktorzy odbieraja poczte (sic:/)
chce aby kazdy pracownik korzystajac z outlook laczyl sie z serwerem w firmie i mial to samo. do tego przydalyby sie skrzynki lokalne do przesylania pozostalych wiadomosci.
jakie pakiety musze zainstalowac na serwie aby to ladnie smigalo + jaki filtr spamu.
mam nadzieje ze jako wytlumaczylem o co mi chodzi.
planuje uruchomienie serwera poczty, jednak niebardzo wiem jak sie do tego zabrac. obecnie jest tak ze z jednego konta mailowego korzysta 3 pracownikow ktorzy odbieraja poczte (sic:/)
chce aby kazdy pracownik korzystajac z outlook laczyl sie z serwerem w firmie i mial to samo. do tego przydalyby sie skrzynki lokalne do przesylania pozostalych wiadomosci.
jakie pakiety musze zainstalowac na serwie aby to ladnie smigalo + jaki filtr spamu.
mam nadzieje ze jako wytlumaczylem o co mi chodzi.
Musisz zatrudnić administratora.gomez pisze:witam
jakie pakiety musze zainstalowac na serwie aby to ładnie smigalo + jaki filtr spamu.
mam nadzieje ze jako wytłumaczyłem o co mi chodzi.
Nie stawiaj sam serwera poczty jeśli nie umiesz tego zrobić. Chcesz żeby Twój dziurawy smtp stał się open-relayem? Chcesz aby inni otrzymywali spam z Twojego serwera? Chcesz aby ktoś się na Ciebie zdenerwował (np. policja)?