Uwagi, propozycje, pomysły, odnośnie forum
Co do kolorystyki, stylu popieram podejście Kaki - tutaj wreszcie mogą odpocząć oczy, co ważne przy czytaniu instrukcji... Plastycznie zaleta tego forum jest właśnie brak "dekoracji choinkowych". Wielkość czcionki, i szerokość jest rzeczywiście dyskusyjna.
Co do treści - Choć zwykle jest na forum to czego szukam, to znalezienie rozwiązania z przed np roku jest już dość czasochłonne. Może ten fragment dałoby się jakoś poprawić, ułatwić szukanie?
Do niektórych tematów nie tylko częściej się zagląda (liczba wyświetleń), po prostu są bardziej pomocne i szkoda, że poza autorem nikt nie jest w stanie zaznaczyć że ten temat jest mu pomocny (poruszana już na forum sprawa punktów) jako zwykły "oglądacz" też czerpie z niektórych tematów większe korzyści, fajnie byłoby móc to zaznaczyć.
Być może prócz informacji autor, ilość odpowiedzi, wyświetleń dodać jeszcze informacje tego typu w spisie tematów. - To przyspieszałoby szukanie rozwiązań częstszych problemów
pozdrawiam
Co do treści - Choć zwykle jest na forum to czego szukam, to znalezienie rozwiązania z przed np roku jest już dość czasochłonne. Może ten fragment dałoby się jakoś poprawić, ułatwić szukanie?
Do niektórych tematów nie tylko częściej się zagląda (liczba wyświetleń), po prostu są bardziej pomocne i szkoda, że poza autorem nikt nie jest w stanie zaznaczyć że ten temat jest mu pomocny (poruszana już na forum sprawa punktów) jako zwykły "oglądacz" też czerpie z niektórych tematów większe korzyści, fajnie byłoby móc to zaznaczyć.
Być może prócz informacji autor, ilość odpowiedzi, wyświetleń dodać jeszcze informacje tego typu w spisie tematów. - To przyspieszałoby szukanie rozwiązań częstszych problemów
pozdrawiam
Witam!
Jak zauważyłem, forum jest zabezpieczone przed pisaniem post pod postem - automatycznie dopisuje treść nowego wpisu do starego. Jednak IMHO to użytkownicy powinni dbać o doprecyzowanie (chwilę myślałem, jak to słowo powinno brzmieć ;-)) swoich postów poprzez "Edytuj", ponieważ nieraz może zaistnieć potrzeba napisania postu po poście - tak jak w moim topicu sprzed kilku dni. Kolejny wpis miał być kolejną myślą, innym pytaniem, a nie uzupełnieniem poprzedniego postu. Z powodu blokady multipostingu chyba niewiele osób, które wcześniej go czytały, odnotowało mój dopisek.
BTW: Możecie zmienić wymagania dotyczące avatara?
Jak zauważyłem, forum jest zabezpieczone przed pisaniem post pod postem - automatycznie dopisuje treść nowego wpisu do starego. Jednak IMHO to użytkownicy powinni dbać o doprecyzowanie (chwilę myślałem, jak to słowo powinno brzmieć ;-)) swoich postów poprzez "Edytuj", ponieważ nieraz może zaistnieć potrzeba napisania postu po poście - tak jak w moim topicu sprzed kilku dni. Kolejny wpis miał być kolejną myślą, innym pytaniem, a nie uzupełnieniem poprzedniego postu. Z powodu blokady multipostingu chyba niewiele osób, które wcześniej go czytały, odnotowało mój dopisek.
BTW: Możecie zmienić wymagania dotyczące avatara?
PozdrawiamObrazek musi być mniejszy niż 400 pikseli szerokości i 50 pikseli wysokości
Przeciwnie, jest przecież przed Twoim następnym wpisem zaznaczone: Dodano <data>, więc wyraźnie widać, że to jest nowa myśl i dodano to kilka dni po napisaniu poprzedniego posta.harold pisze:Z powodu blokady multipostingu chyba niewiele osób, które wcześniej go czytały, odnotowało mój dopisek.
Moim zdaniem ten mechanizm jest dobry. Dla mnie wygląda to czytelniej kiedy nie jest to następny post, tylko dopisek do poprzedniego. Co do dbania o doprecyzowanie swoich postów przez "Edytuj", to nie zawsze wszyscy pamiętali by o tym, a jak robi to maszyna to zawsze jest pewność, ze będzie porządekharold pisze:Jednak IMHO to użytkownicy powinni dbać o doprecyzowanie (chwilę myślałem, jak to słowo powinno brzmieć ) swoich postów poprzez "Edytuj"
Masz rację, wygląda estetycznie, jednak użytkownicy raczej nie czytają ponownie tematów, które już znają, a w któych nie ma nowych postów. Data w liście tematów pozostała ta sama, przy przeglądaniu temat wygląda na nieruszony od poprzedniej wizyty, więc mało kto ponownie w niego kliknie...mlyczek pisze: Przeciwnie, jest przecież przed Twoim następnym wpisem zaznaczone: Dodano <data>, więc wyraźnie widać, że to jest nowa myśl i dodano to kilka dni po napisaniu poprzedniego posta.
¦więta racja i ja się do takich zaliczam ;Pharold pisze:Masz rację, wygląda estetycznie, jednak użytkownicy raczej nie czytają ponownie tematów, które już znają, a w któych nie ma nowych postów. Data w liście tematów pozostała ta sama, przy przeglądaniu temat wygląda na nieruszony od poprzedniej wizyty, więc mało kto ponownie w niego kliknie...
Mnie denerwuje jedna rzecz: jak kliknę jakikolwiek temat to mnie przenosi do ostatniego postu. Nie ma z tym problemu jeśli to jest temat, który już czytałem. Schody zaczynają się jak to jest temat, którego nie czytałem i ma więcej niż 1 stronę. Wtedy muszę się przeklikać by dojść do pytania, które zadał autor tematu, grr...
Druga sprawa to, że po zalogowaniu przenosi na stronę główną. Jeśli np wejdę poprzez linka z RSS na temat i jestem nie zalogowany, to po zalogowaniu muszę szukać tego tematu, przez co czasami można zapomnieć co się chciało napisać... :/
Druga sprawa to, że po zalogowaniu przenosi na stronę główną. Jeśli np wejdę poprzez linka z RSS na temat i jestem nie zalogowany, to po zalogowaniu muszę szukać tego tematu, przez co czasami można zapomnieć co się chciało napisać... :/