Debian 4.0 w L+Extra

Wszystko Off Topic
Hugon

Debian 4.0 w L+Extra

Post autor: Hugon »

Pojawila sie gazetka z nowym Debianem. Czy ktos sie w nia zaopatrzyl? Jak wrazenia? I najwazniejsze, co jest na czwarym dvd? Czyzby repo z nonfree? :)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

polecam gazetę i powiem, że jestem autorem trzech tamtejszych artykułów :)
maciekr
Beginner

Post autor: maciekr »

Kaka' pisze:polecam gazetę i powiem, że jestem autorem trzech tamtejszych artykułów :)
aż trzech, pewnie jeden o instalacji Debiana ]http://www.linux-magazine.pl/[/URL]
Hugon

No tak, jako wspolautor to nic dziwnego ze polecasz :-P Jestes stronniczy ;-) W sumie artykuly mniej mnie interesuja, raczej zawartosc czwartej plyty mnie intryguje :)
Kaka'
Senior Member

Powiem Ci tak: warto kupić to tylko ze względu na dwie rzeczy (IMVHO):

a) Płyty - mam je u siebie, naprawdę dobrze nagrane i mogą się przydać, tym bardziej, że to DVD, a pakiety w Etchu już żadne nie dojdą,
b) Artykuł: Zarządzanie pakietami (mój artykuł).

Dlaczego? Bo o wszystkich rzeczach, które tam jeszcze są, znajdziesz podobne informacje na naszym forum i google - ba! nawet więcej :) A ten artykuł o zarządzaniu pakietami mi się udał i może być pomocny (przynajmniej tak twierdzą ludzie, którym to pokazałem) :P
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

ja jestem autorem 2 artykułów w tym magazynie, a pisałem głównie po to żeby promować Debiana.
sam do takich gazet nie jestem przekonany, bo wolę książki lepiej opisujące wybrane zagadnienia, albo wolę pogoglować, jednak jeśli ktoś chce mieć gotowy poradnik na tacy, to takie gazety są dla niego.

może jeszcze oddam że osoby z którymi się kontaktowałem, w sprawie artykułów nie zbyt popisywały się profesjonalizmem (bo to chyba im powinno zależeć na tym by te artykuły były napisane, a mam wrażenie że im nie zależało).

zresztą napisałem arty do tego magazynu raz i chyba ostatni...
Hugon

Arty, arty, :-P niech sie lepiej odezwie ktos kto zbadal ta tajemnicza 4 plyte :->
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

Maurycy pisze:Arty, arty, :-P niech sie lepiej odezwie ktos kto zbadal ta tajemnicza 4 plyte :->
pewnie jakieś gry, albo jakieś inne pierdoły żeby było dużo płytek, często tak robią.
Kaka'
Senior Member

Ja mam te płyty.

1 DVD - Debian Etch i386
2 DVD - Pakiety dodatkowe
3 DVD - Pakiety dodatkowe
4 DVD - Płyta instalacyjna multiplatform - i386, amd64 i powerPC
Hugon

A na tych "pakiety dodatkowe" sa nonfree? kodeki, sterowniki i inne zamkniete projekty? Czy tylko otwarty kod?
ODPOWIEDZ