Witam!
Z góry przepraszam za wszelkie błędy lub niewiedzę ale z debianem mam styczność dopiero 4 dni.
Mianowicie, mam problem z zainstalowaniem facebook messenger.
Znalazłem gdzieś w googlach takie komendy:
Po pierwszej komendzie prawie wszystko okej. Po drugiej już jest problem z weryfikacją kilku plików.
Wymaga również ode mnie hasła do sudo a takowego nie podawałem. Bardzo zależy mi na tym messengerze.
Debian Wheezy, Gnome3.
Nie czytasz opisów, instalujesz na "pałę" sposobem poprawnym dla Ubuntu
For other Linux distributions, get the Facebook Messenger for Linux source code via GitHub (there are scripts available for building rpm and debian packages).
Po jakiego Ci coś takiego dodatkowo do zaśmiecania. Jeżeli zainstalujesz Pidgin to możesz w nim ustawić wszystkie komunikatory: gg, skype, msn, fb, gtalk- dla google, p2p i co byś jeszcze nie chciał.
@OBROŃCA jak już tak sprawę stawiasz to równe dobrze @lifciu nic nie musi instalować bo facebook'a obsługuje bezpośrednio gnome3: ustawienia->konta online->dodaj konto.
git clone https://github.com/oconnor663/fbmessenger.git
cd ./fbmessenger/packaging/deb
Przed wydaniem pierwszego upewnij się, że masz prawo zapisu do katalogu w którym się aktualnie znajdujesz i nie zawiera on katalogu o nazwie fbmessenger - zostanie on utworzony po sklonowaniu repozytorium.