I nie wiem jak posługiwać się forum, nie wiem gdzie ten temat założyć, ale kiedyś się poprawie To mój pierwszy wątek, to chyba dlatego.
Może opisze problemy jakie mam i co zrobiłem.
To dotyczy systemu debian-testing-i386-lxde-CD-1 jessie
- jak instaluje debiana, to jak używam kreatora to
Przewodnik cały dysk (nie działa wywala błąd)
Przewodnik cały dysk i ustawienie LVM (instaluje dalej ale po co mi to LVM) - Po instalacji nie ma głosu szukałem szukałem i znalazłem
w tym wątku archive/index.php/t-13883.html
Pobierz to:ftp://ftp.alsa-project.org/pub/firmware ... 20.tar.bz2
Rozpakuj i zainstaluj.
Instalacja standardowa:
[code]./configure [/code]tego mi brakowało i dziękuje ilinKod: Zaznacz cały
[color=#000000][font=verdana]make[/font][/color] [color=#000000][font=verdana]make install[/font][/color]
- Chcę mieć wine 1.6, instaluje menadżerem synaptic i brakuje pakietu winserver i chyba rejestru nie ma nakładki, instalowałem QtWin i ten sam błąd, jak ktoś się zainteresuje to opisze dalej.
- Mam pytania:
- czy np jak mam lxde, to czy programy np kde będą działać?
- czy dodawanie repo np z innych wersji debian Wheezy, czy nie psuje systemu?
- czy jak instaluje i wywali błąd (czy to zaśmieca system) a jak tak to jak to wyczyścić?
- czy lepiej instalować ze źródeł czy synapticem czy apt-get?
- jak szukać brakujących plików, kiedy to zależność a kiedy brak pakiet w repozytorium. Jak wysypie 20 braków to szukam ręcznie i czasami ich nie znajduje, zapewne namieszałem.
- jak dochodzicie jaki pakiet np do sprzętu brakuje (z nieba się nie bierze) jak czytać dokumentacje programów i co dograć itp.
Chciałbym na tym pracować bo jest darmowy i więcej chyba nie potrzebuje, nie chciał bym się od razu zniechęcić.