Komputer a wzrok
Właśnie, nie raz się nad tym zastanawiałem jak to by było nagle bez prądu i tych wszystkich urządzeń. Mam w pracy Kolegę fajny młody człowiek ale należy do tak zwanego pokolenia "guzikowego"
to znaczy działa tak naciska guzik i czeka na reakcje jak działa to dobrze a jak nie działa to stop i zawiecha nie ma siły która by go skłoniła do działania co za tym guzikiem jest i co zrobić żeby działało.
Zbyt duże uzależnienie od techniki może mieć negatywne skutki. Myślę że mój Kolego może zginąć z pragnienia jak po naciśnięciu guzika herbatka nie wyskoczy. Młody fajny człowiek ma jeszcze trochę czasu może się coś zmieni
to znaczy działa tak naciska guzik i czeka na reakcje jak działa to dobrze a jak nie działa to stop i zawiecha nie ma siły która by go skłoniła do działania co za tym guzikiem jest i co zrobić żeby działało.
Zbyt duże uzależnienie od techniki może mieć negatywne skutki. Myślę że mój Kolego może zginąć z pragnienia jak po naciśnięciu guzika herbatka nie wyskoczy. Młody fajny człowiek ma jeszcze trochę czasu może się coś zmieni
-
niestety taka jest kolej rzeczy i z postępem techniki jeszcze inne urządzenia mogę mieć negatywny wpływ na człowieka, w dzisiejszych czasach komputery stały się elementem życia i pracy dla ludzi sam zresztą pracuję na komputerze i niestety spędzam większość dnia patrząc się w monitor przez co moje oczy się znacznie męczą jednak nie mam wady wzroku a zakup okularów zerówek z antyrefleksem raczej mija się z celem i może tylko pogorszyć mój wzrok