Urz

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
tigusoft.pl

Urządzenie wielofunkcyjne kompatybilne z Debian 7

Post autor: tigusoft.pl »

Poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego atramentowego, króre działa bez problemu z systemem Debian 7 (musi mieć normalne sterowniki w repozytorium Debiana Wheezy tzn NIE trzeba pobierać sterowników ze strony producenta).

Ważne dla mnie jest aby:
- była możliwość kupienia niedrogich tuszy (zamienniki)
- opcja skanowania działała bez dodatkowego oprogramowania spoza repozytorium debian wheezy
- bez bluetooth
- bez wifi (ostatecznie do przeżycia).

Najchętniej HP lub Brother.
Czy ktoś ma coś sprawdzonego i godnego polecenia?
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

ja mam HP Deskjet F4500 (ma wifi ale nie używam, bo lipa jest)
Obrazek

we wszystkich chyba hpekach masz dobre wsparcie dla linuksa i nie ma żadnych problemów (w tym modelu na pewno nie, wszystko elegancko śmiga pod debianem)

tusz sam napełniam, bo prawda jest taka, że za komplet kartridży płacisz 1/3 ceny drukarki co jest oczywiście nabijaniem tłuszczy w balona przez producenta a zamienniki nie są też wcale takie tanie ;) ...
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

Tanie zamienniki do HP mogą się niedługo skończyć: http://www.dobreprogramy.pl/Czyzby-koni ... 51902.html
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

tom.k

Post autor: tom.k »

u mnie stoi pod stolem model HP OfficeJet 4500 (model na kabel ethernetowy, bez wifi),
jedyne co musialem zrobic to zainstalowac pakiet HPLIP a pozniej poklikac pare razy,
drukarka dziala, nawet fotki fajnie drukuje, skaner smiga sprawnie pod softem xsane, musze sie tylko przyznac, ze faxu nie testowalem, jakos nie zdazylo mi sie jeszcze,
sam kombajn nie kosztuje za wiele, zaplacilem rok temu niecale 60€ i od tamtej pory jade na napelnianych tuszach i wszystko dziala elegancko.
moge troche pomarudzic jedynie na halas kiedy musze cos wydrukowac w nocy, ale to juz nie moja wina jak sie ktos obudzi ;)
jakby co to pytaj, postaram sie pomoc

pozdrawiam
ODPOWIEDZ