CrunchBang - Wady i Zalety (Opinie)

Problemy dotyczące innych systemów operacyjnych
HoXe

CrunchBang - Wady i Zalety (Opinie)

Post autor: HoXe »

Witajcie, to znoowu JA :)

Wiem że się okropnie nie cieszycie że znów pisze heh :)

Przepraszam, ale:

Mam na 1 komputerze CrunchBang, z racji że nie jestem świetny w angielskim więc u źródła nie rozumiem prawie niczego, można znalazł by się doświadczony użytkownik tego o to systemu "Crunchbang" i opowie jakie są wady i zalety... czy to stabilny dobry system?

Wygląda mi to na typowego debiana z OpenBoxe-m (stabilnego) z kilkoma modyfikacjami...

Powiem że na pierwszym komputerze nie zastałem jakiegoś błędu i chodzi wyśmienicie, przy skonfigurowanym całym systemie z wszystkimi programami, na starcie zużywa 300-400 mb na 4 Gb ramu

A co wy o tym sądzicie, jakie doświadczenia?
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

na starcie zużywa 300-400 mb na 4 Gb ramu
to nie za lekki ten cały CrunchBang, jak na ob to jest masakrycznie dużo. To mi o połowę mniej xfce z efektami pulpitu, cieniowaniem okien, pierdołami na panelach je na starcie...(jessie amd64)

Obrazek
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

To zależy co znaczy wszystkie programy, jak się do tego zaliczy przeglądarkę to może tak być. Nie chce mi się wszystkiego zamykać, ale sam mam openboxa i na starcie mam jakieś <80MB.

A co do samego systemu wygląda to na Debiana, bo to jest debian wheezy z dobrze dostosowanym openboxem.
HoXe

Post autor: HoXe »

Hmm goły system bez niczego na starcie zuzywa mi do 120 - 200 mb ramu z 4GB

Ale jeśli zmniejsze ram do 2 GB to goły system zuzywa mi 60mb

Może to zależy od ilości RAM?

Powyzej to co napisałem, bo nigdy nie zamykam przeglądarki i mam zawsze minimum 5 zakładek, to zuzywa do 400 mb

W CrunchBang denerwujące jest tylko to że w menu OpenBox za każdym razem gdy instaluje nowy program muszę go ręcznie dodać do menu w raz z komendą :)

Po za tym nie widzę zastrzeżeń
ODPOWIEDZ