Srodowisko graficzne problem

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
beniu

Srodowisko graficzne problem

Post autor: beniu »

Witam, przesiadlem sie z Ubuntu na Debiana. Po instalacji system nie uruchamia sie w srodowisku graficznym jest tylko czarny ekran i trzeba resetowac komputer, da sie go tylko uruchomic tak jakby w konsoli. Podejrzewam ze to problem ze sterami grafiki, wyczytalem to gdzies w necie. Teraz moje pytanie, jak zainstalowac sterowniki karty graficznej z konsoli ?? Moja grafika to Nvidia Geforce GT 720M, Intel Core i5 procesor, dostep do internetu moge udostepnic z kabla z telefonu, tylko czy to bedzie dzialac ?? Jesli instnieje inne rozwiazanie tego problemu prosze o pomoc !!

Z gory Dziekuje !

Pozdrawiam Beniu
klejberowskim82

Post autor: klejberowskim82 »

a jakiś komunikat przelatuje ?!

tu masz linka jak zainstalować sterowniki

klik
beniu

Post autor: beniu »

klejberowskim82 pisze:a jakiś komunikat przelatuje ?!

tu masz linka jak zainstalować sterowniki

klik
Nie wiem dlaczego, ale zadne polecenie w konsoli, nawet jak zaloguje sie na roota nie dziala, wyskakuje komunikat "nie odnaleziono polecenia". Jesli chodzi o komunikaty, tak jakies przelatuja, ale bardzo szybko, potem juz tylko czarny ekran lub konsola ... Co mam robic ?!?! Dodam jeszcze ze przeinstalowtwalem system kilka razy, z roznymi wersjami.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

W katalogu /var jest sobie plik Xorg.0.log . Wklej go tutaj (oczywiście w tagach)

Jakiego menegera logowania używasz?
Jakiego środowiska graficznego używasz?
ODPOWIEDZ